Elazığ'ın Palu ilçesinden Halk Kütüphane Müdürü olarak görev yapan Bülent Günay, Palu Halk Kütüphanesi'nin 1995 yılında faaliyet geçtiğini, 2019 yılında ise yeni bir bina yapıldığını ve kütüphanenin şu anki yerinden taşındığını, belirterek şunları söyledi:

"En alt katımız konferans salonumuzdur. Bu katta çocuklara çeşitli film etkinlikleri düzenliyoruz. Bilgi amaçlı seminerlerimiz de oluyor. Zemin katında engelli bireylere yönelik bilgisayarlarımız var. Ayrıca çocukların ebeveynlerle beraber daha rahat kitap okumaları için çocuk bölümümüz var. Bu bölüme özellikle kitap okumayı alışkanlık haline getirmeleri için ev hanımlarının da bu bölümden faydalanmalarını sağlıyoruz. Birinci katımızda genellikle ilk ve ortaöğretim çocuklarımızı ağırlıyoruz. Orda roman ve hikayelerimiz mevcut bizim. Son katımızda KPSS ve YGS öğrencilerimizin kullanabilecekleri bir konferans salonumuz var."

"Tüm ilçe halkını kütüphaneye bekliyoruz"

Bülent Günay

Günay,  şu an 21 bin adet kitap olduğunu ifade ederek, "2023 tarihi itibari ile Palu ilçesinde 2 bin 136 kütüphane kullanıcımız var. Bunlar bilfiil gelip kütüphanemize kayıt olmuşlardır. Aralık 2023 sonu itibari ile 5 bin 872 meteryalin dışarıya verilerek kullanılması sağlanmıştır. Bu meteryalleri 4 bin 809 kişi ödünç olarak gelip almış durumdadır. En çok kitap okuyan kişiye, kütüphaneler haftası nedeniyle ödül verilecek. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim ediyoruz. Palu İlçe halkından en büyük isteğimiz böylesi çok konforlu ve dolu bir kütüphanenin olduğunu bilmelerini isteriz. Özellikle ebeveynlerin çocuklarını buralara yönlendirmelerini istiyorum." şeklinde kaydetti.

Kütüphane Müdürü Günay son olarak tüm ilçe halkını kütüphaneye beklediklerini belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha