İstanbul'da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın "Cihad Önderi Hazret-i Muhammed" temasıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlediği Mevlid-i Nebi programına, her yaştan binlerce insan katıldı.

Düzenlenen Mevlid-i Nebi programına; Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki İslami hareketlerin temsilcileri, alimler, kanaat önderleri, çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcileri de katılım sağladı.

Etkinliğe katılan Araştırmacı-Yazar Vahdettin İnce, İLKHA muhabirine Kürtçe değerlendirmelerde bulundu.

"Hazret-i Muhammed, cihad ve özgürlük önderi; mazlum ve mağdurların özgürlüğünün önderidir"

Hazret-i Muhammed’in doğumunun insanlık için önemli olduğuna dikkat çeken İnce, "Bu münasebetle İstanbul’da böyle bir etkinliğin düzenlemesi bizi mutlu ediyor. Böyle kıymetli ve değerli bir buluşma İstanbul’da uzun zamandır düzenlenmiyordu. Bu sebeple etkinliği düzenleyenleri kutluyorum. Hazret-i Muhammed, cihad ve özgürlük önderi; mazlum ve mağdurların özgürlüğünün önderidir. O hepimize yol göstermiştir. O’nun kıymetini bilmeliyiz. Hem doğumu hem vefatı hem de yolunu her yönüyle bilmeli ve layık olmalıyız. Bu sebeple bu buluşma çok mühimdir." dedi.

"Resul-i Ekrem'i hatırladığımız bugünde Gazze'yi unutmamamız gerekir"

Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çeken İnce, "Bu günlerde yüreğimizi yakan bir şey var; o da israilin Gazze’ye düzenlediği saldırılardır. Büyük bir katliam gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 40-50 bin insan şehit oldu. Şehit edilenlerin çoğu çocuk, kadındır. Sivil insanlar katlediliyor. Bu sebeple Resul-i Ekrem'i hatırladığımız bugünde Gazze'yi unutmamamız gerekir. Gazze'nin kurtuluşu Resul-i Ekrem'in yolunu takip etmekle olur. İnşallah Mevlid-i Nebi etkinliği Gazze'nin özgürlüğü ve zalimlerin kahr-u perişan olması için bir dua olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha