Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazret-i Muhammed" teması ile Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi programı, her yaştan binlerce insanın katımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mevlid-i Nebi programına; Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki İslami hareketlerin temsilcileri, alimler, kanaat önderleri, çok sayıda STK temsilci ve HÜDA PAR yetkilileri de katılım sağladı.

Katıldığı Mevlid-i Nebi programında İLKHA muhabirine konuşan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Abdulbari Çelik, İslam'da cihadın önemine değinerek şunları aktardı:

"Cihadın ipini tutan HAMAS, Kudüs Seriyyeleri ve Kasam Tugayıdır. Allah onlara izzet vermiş çünkü cihadı seçmişler. Rabbim onları aziz, siyonistleri rezil etsin inşallah. Allah ümmeti Muhammed'e birlik nasip etsin. Rabbim bizleri cihat etrafında toplasın."

"Alimler, cihat vazifesi ve farziyeti üzerine fetvalar çıkarıp ümmeti ayağa kaldırmalıdırlar"

Molla Abdulbari Çelik

Cihatta ulemanın vazifeleri hakkında da konuşan Çelik, "Nasıl ki Filistin uleması öndeler, şehit ve gazi oluyorlarsa tüm ulemanın da vazifesi ön saftır. Hem millete cihat emri vermeliler hem de kendileri de cihadın içinde olmalıdırlar. Alimlerin vazifesi budur. Ümmete cihat emri verip fetva vermeleri lazım. Alimler, cihat vazifesi ve farziyeti üzerine fetvalar çıkarıp ümmeti ayağa kaldırmalıdırlar. Alimler önde olacak şekilde ümmete cihadı götürmelidirler." dedi.

"Bugün Batı dünyasındaki tüm vicdan sahipleri meydanlara çıkmışlar"

İman ve vicdanın ayrı olduğunun altını çizen Çelik, "Bazen olur ki bazı insanların imanı yok ama vicdanı vardır. Bazen de olur ki insanda vicdan yok ama imanı vardır. Bugün Batı dünyasındaki tüm vicdan sahipleri meydanlara çıkmışlar. Bu vicdanı, merhameti ve başkaldırıyı kendi üniversitelerimizden de bekliyor ve istiyoruz. Bütün öğrencilerden batıda yapılanlar gibi istiyoruz. Bu iş büyük mesuliyetler gerektiriyor. Tüm Müslümanların birlik olması gerekir. Cami, cemaat, tarikat, üniversite, ümmetin önder ve rehberi bu taşın altına ellerini sokmalıdırlar çünkü bu tehlike büyük bir tehlikedir. Siyonizm tehlikesi büyük bir tehlikedir. Siyonizm insaniyetin düşmanıdır. Siyonizm Peygamberlerin düşmanıdırlar ve peygamberlerini öldürmüşler. Kendi peygamberlerine merhamet etmeyen hiç kimseye merhamet etmez. Onlar kadınlarımızı, çocuklarımızı, ihtiyarlarımızı, hastalarımızı, masumları kimi yakalasalar öldürüyorlar. Bunun için biz tüm Müslümanlar mesul ve sorumluyuz." ifadelerine yer verdi.

"Kudüs İslam dünyasının davasıdır"

Son olarak Çelik, "Kudüs İslam dünyasının davasıdır. Kudüs insaniyetin davasıdır. Kudüs iman ehlinin davasıdır. Bunun için tüm Müslümanların Kudüs davasına sahip çıkması farz ve gereklidir. Geç kalırsak büyük zararlar ederiz. Aksa Tufanından sonra Müslümanların uyanması için ne gerekiyor? Üzerimize bombalar mı yağmalı? Yok. Gece gündüz kardeşlerimizin üzerine bombalar yağıyor. Bize sıra gelmeden kalkıp hazırlık yapmalıyız. Siyonistler silahtan başka bir şeyden anlamazlar. İslam düşmanları güçten başka bir şey anlamazlar. Rabbim gaflet uykusundan kalkmamızı hepimize nasip etsin. Bizleri gaflet uykusundan kaldırsın. Allah Müslümanların arasına birlik koysun. Allah kardeşlerimize de güç kuvvet versin. Rabbim bizlerin yardımcısı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha