Umman'daki şiddetli yağışlar nedeniyle 10'u okul öğrencisi olmak üzere 18 kişi hayatını kaybederken, 3 kişiden halen haber alınamıyor.

Ummanlı yetkililer, hava koşulları nedeniyle Musandam ve Buraymi dahil olmak üzere beş kuzey vilayette devlet çalışanlarının tüm birimlerinde ve özel sektör kuruluşlarında çalışanların işlerini askıya alma kararı aldı.

Umman'daki tüm okullar ve üniversiteler tatil edilirken, Umman Ulusal Risk Erken Uyarı Merkezi, ülkeyi etkileyen hava koşullarının zirve noktasının bugün olacağını tahmin etti.

Pakistanlı yetkililer ise ülkenin kuzey, orta ve güneyindeki çeşitli bölgelerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 55'e yükseldiğini açıkladı.

Yerel yetkililer, hayatını kaybedenlerin Hayber, Pencap ve Belucistan eyaletlerinde Cuma gününden bu yana yıldırım ve sel nedeniyle hayatını kaybettiğini ve kurbanlar arasında çamurdan evleri başlarına yıkılanların da bulunduğunu belirtti.

Hükümet kaynaklarına göre, Pakistan'ın güneyinde Umman Denizi kıyısındaki birçok sahil kasabasında vadiler arasındaki sel akışı nedeniyle altyapı yerle bir oldu.

Şiddetli yağışlar Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerini de olumsuz yönde etkiledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha