Özellikle 7 ekimden bu yana siyonist rejime destek veren firmaların ürünleri, birçok alan ve mekânda boykot edilmeye devam ediliyor.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik 7 aydır katliam ve soykırıma karşı Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede halk tarafından siyonist işgal rejimine ait veya onları destekleyen firmalara yönelik boykot da devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Ümraniye'de kaydedilen "boykot protestosu" takdirle karşılanmıştı. Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntülerde Ümraniye Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu'nda öğle arasında bahçede oynayan çocuklar, işgal rejimine verdiği destekten dolayı boykot listesinde bulunan dondurma markasının kamyonunu görünce protesto etmişti.

Sattıkları ürünlerle siyonizmi destekleyen firmaların, kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesine ilişkin konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, siyonistlerin ürünlerinin mutlaka ve devamlı boykot edilmesi gerektiğini söyledi.

"Yürütülen boykotlar çocuklarımızın saf ve temiz zihin dünyalarında daha farklı yer ediniyor"

Modern dünyanın gözü önünde bu tarihte bir katliam ve bir insanlık suçu işlendiğini belirten Yavuz, "Uluslararası sistemin demokrasi, insan hakları denildiği bir dönemde Batı'nın gerçek yüzünü görüyoruz. Batı, Gazze'de bütün ürettiği kavram, kurum ve söylemleriyle çamura saplandı ve iflas etti. Tabi aylardır israilin yaptığı katliamı boykot etme, tel'in etme gibi önemli çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz, çocuklarımız televizyonda gördükleri, şahit oldukları içler acısı şeylerden etkileniyorlar. Tabi yürütülen boykotlar ve yapılan eylemler çocuklarımızın saf ve temiz zihin dünyalarında daha farklı yer ediniyor. Çünkü Gazze'den yansıyan kadınların, çocukların, bebeklerin, anne karnındaki bebeklerin katledildiği görüntüler gerçekten içler acısı. Çocuklarımızı daha çok etkiliyor." dedi.

"Çocuklarımızın okul bahçesine giren boykot ürünlere karşı verdikleri tepki çok anlamda buluyor"

İstanbul Ümraniye'de bir okulda boykotlu ürünü protesto eden çocukların eylemlerinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Yavuz, "Okullarda son haftalarda memnuniyetle gördüğümüz çocuklarımızın kendiliğinden doğal olarak okul kantinine okul bahçesine giren boykot ürünlerine karşı verdikleri tepkiyi çok anlamlı buluyor, çocuklarımızı kutluyorum. Hele hele çocukların o saf temiz yüreklerinden gelen o boykot inşallah bütün dünyanın zalim sistemlerine zalim devletlerine 2 yüzlü devletlerine bir ders olur. Yaptıklarını düşünür ve bu katliamdan vazgeçerler diye düşünüyorum. Çocuklarımızı da kutluyorum, önemli bir ders verdiler. Hele hele eylemlerin biraz söndüğü, mitinglerin azaldığı, Gazze'nin bir parça ikinci plana itildiği dönemde çocukların bu çıkışını çok anlamlı buluyorum." ifadelerine yer verdi.

"Tek vücut topyekûn boykot bilincini diri tutmamız lazım"

Son olarak eğitimci, veli, çocuklar ve kantincilere boykotun her yönüyle devam etmesi çağrısında bulunan Yavuz, "Bunu diri tutmak lazım. Öğretmen arkadaşlarım, idareciler hatta kantinciler odası ve kantincilerin bu bilinçle hareket etmesi lazım. Bu bir tarihi görevdir. Sadece basit bir protesto değildir. Bu uluslararası sistem bizim İslam coğrafyasında huzur bırakmadı. Allah muhafaza küçük bir zaafa düştüğümüzde bizim ülkemizde de aynı manzaraları yaşayabiliriz. Onun için tek vücut topyekûn bu bilinci diri tutmamız lazım." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha