Görüşme sırasında Heniyye, Güney Afrika'nın, siyonist rejimi Gazze'de soykırım işlemekle suçlayarak Uluslararası Adalet Divanı'na götürme konusundaki büyük tarihi tutumunu takdir ettiğini belirtti.

Güney Afrika'nın, Filistin halkının mağduriyetini belirttiği tarihi savunmasını derin takdirle karşıladığını ifade eden Heniyye, Güney Afrika halkını da Filistin davasına verdikleri destek nedeniyle övdü.

Siyonist liderlerin işlediği suçların görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten Heniyye, Netanyahu ve terörist hükümetinin yetkililerinin tutuklanmasını gerektiğini ifade etti.

Nelson Mandela'nın torunu Nikosi Zwelivelile Mandela ise Heniyye'nin oğulları ve torunlarının şehadeti ile Gazze ve Filistin'in şehitleri için hareketin liderine başsağlığı diledi.

Mandela, Filistin halkının direnişinden ve Gazze'nin Filistin halkının özgürlüğü ve haklarının elde edilmesi için işgale karşı yaptıklarından gurur duyduğunu ifade etti.

Ülkesinin, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar Filistin halkının ve haklı davasının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Mandela, Gazze'deki ve Filistin vatanının dört bir yanındaki kararlı halkı selamladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha