Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, siyonist işgalcilerin Filistinlilerin evlerini patlayıcılarla tuzakladığını açıkladı.

Açıklamada, son olarak Han Yunus kentinin Zenne bölgesinde 14 yaşındaki Muhammed Yasir Semmur adında bir çocuğun, tuzaklı kutulardan birinin patlaması sonucu yaralandığı belirtilerek, "Semmur, saldırıya uğrayan evinde kendi özel eşyalarını arıyordu. İşgal güçlerinin eve yemek kutuları bıraktığını fark eden Semmur, bunları açmaya çalışırken, patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu Semmur'un uzuvlarından bazıları koptu beraberindekiler de yaralandı." denildi.

Patlayıcıların kasıtlı olarak tuzaklanarak bırakıldığı ifade edilerek, "Bu suçtur, işgalciler, halkımızın evlatlarını doğrudan saldırılarla öldürmeyle yetinmeyip, özellikle söz konusu artıkları ayırt edemeyen çocuklardan ölü ve yaralıların sayısını artırmak için tuzaklanmış patlayıcılar kullanıyor. BM'nin tahminleri ve hükümetin ilgili birimlerinin raporlarının da doğruladığına göre, işgal ordusunun attığı bomba ve füzelerin yüzde 10'unun yani 75 bin tondan fazla patlayıcının infilak etmediği" belirtildi.

Patlamamış bomba ve füzelerin caddelerde, vatandaşların evlerinde enkaz arasında olduğuna dikkat çekilerek, Gazze halkına işgalcilerin bıraktığı artıkları kurcalamamaları ve yemek kutuları gibi ardında terk ettiği şeylere karşı aşırı dikkatli olmaları uyarısı yaptı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha