Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Çocuklar Okusun Diye!”  diyerek kapılarını açan, 100 yayınevi, 60 yazarın katıldığı ve 7 gün boyunca her kesimden vatandaşların yoğun ilgisine sahne olan Siirt 9. Kitap Fuarı, sona erdi.

7 gün süren fuar, gerek organizasyon, gerek katılımcı yayınevi ve yazarlar ve ziyaretçi sayısıyla tam not aldı.

Kitap fuarını, 7 gün boyunca binerce kişi ziyaret etti.

Siirt Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen fuara, 60 yazar, 100 yayınevi katılırken, fuar boyunca yazarlar tarafından söyleşi, imza günü ve çocuklara da yönelik çeşitli müzikal etkinlikler düzenlendi.

Fuarın son gün etkinliklerine de katılan Vali Kızılkaya, fuara destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kızılkaya, "Siirt’le bütünleşerek, geleneksel hale gelen Siirt Kitap Fuarı her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliği kazanmış ayrıca gençlerimizin, öğrencilerimizin düşünce dünyalarında yeni ufuklar kazandırmıştır. 7 gün boyunca birbirinden kıymetli yazarlarla söyleşiler ve imza günü yapılarak, fikir dünyamız daha da zenginleşmiştir. Bu duygularımla, huzur ve hoşgörü şehri ilimizde, bir kültür şenliği havasında gerçekleştirilen 9’uncu geleneksel Siirt Kitap Fuarı’mıza katılan tüm yazarlarımıza, değerli yayınevlerimize, basınımıza ve çok değerli Siirtli hemşerilerime ve bu anlamlı organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap fuarını ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve bu tür etkinliklerden büyük bir memnuniyet duyduklarını belittiler. (İLKHA)

Kaynak: ilkha