Yaklaşık 7 aydır Filistin’de siyonist çete tarafından katledilen Müslümanlar için destek gösterileri devam ediyor.

Batman'da İslami sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kent merkezi Gülistan Caddesinde toplanarak Filistin’de yaşanan soykırıma yönelik tepkilerini göstermek için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından protestoya katılan vatandaşlar, oturma eylemini başlattı. Basın açıklamasında, kahrolsun israil Filistin'den defol, HAMAS'a selam direnişe selam, batının yalanı insan hakları gibi sloganları atıldı.

Ellerinde Filistin bayrakları ve Filistin halkına destek yazıları içeren dövizlerle alana gelen grup adına basın açıklamasını Bünyamin Rüzgar okudu.

Yaklaşık 200 günü aşkındır Gazze’de ve Filistin topraklarında devam eden katliam ve soykırıma alışmamak için meydanlarda olmaya devam ettiklerini belirtilen açıklamada, Gazze'yi gündemde tutmak ve direnişe destek olmaya herkes davet edildi.

"Aksine Aksa Tufanı ile bir asırdır oluşturduğu yenilmezlik balonu da sönmüştür"

Rüzgar, "Rabbimize hamdolsun ki, o mukaddes toprakları kan gölüne çeviren katil siyonist çete devleti bu süre zarfında İzzetli Gazze halkını dize getirememiş, çocuk, kadın ve sivil katliamı dışında onurlu direniş erlerine en ufak bir zarar bile verememiştir. Katil İsrail, bu katliamlara rağmen hiçbir amacına ulaşamamıştır. İddia ettikleri gibi ne Hamas’ı ortadan kaldırmış ne Gazze halkını o topraklardan çıkarabilmiş ne de esirleri kurtarabilmiş değildir. Aksine Aksa Tufanı ile bir asırdır oluşturduğu yenilmezlik balonu da sönmüştür." ifadelerini kullandı.

"Mustaz’aflar yeryüzünün varisleri olacaktır"

İnsanlık tarihi boyunca zalimlerin zillet ile mazlum ve mustazafların ise izzet ile anılmış olduğunu ifade eden Rüzgar, "İnsanlık tarihi boyunca zulüm ile abad olan tek bir kişi ve tek bir yapı olmamıştır. Bizler biliyoruz ki bu, Rabbimizin bir sünnetidir ve asla değişmeyecektir. Ve inanıyoruz ki, dün olduğu gibi bugün de yarın da zulmedenler zelil olacak, mazlum ve mustaz’aflar yeryüzünün varisleri olacaktır." dedi.

"Yiğit kardeşimizin şehadet eylemini tebrik ediyoruz"

Bu zulme artık yürek dayanmadığını ve elden bir şey gelememenin verdiği ızdırabın da artık dayanılmaz düzeylere ulaştığını belirten Rüzgar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mümin yürekler kardeşlerine destek için neler yapabileceğinin ateşiyle yanmakta. Bunun son şahidi Selahattin’in torunu Urfalı hocamız Hasan Saklanan kardeşimiz oldu. Her şeyden vazgeçmenin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösteren yiğit kardeşimizin şehadet eylemini tebrik ediyor. O’na ve tüm Gazze şehitlerine Allahtan rahmet diliyoruz. Şehadetin kabul olsun ey şehit."

"Direniş gösterileri her geçen gün artacak"

Rüzgar, "Rabbimize yine hamd olsun ki artık üstü örtülemeyen bu zulümlere, zalimlere destek veren topraklardan itiraz sesleri yükselmeye başladı. Başta ABD’nin saygın olarak kabul edilen birçok üniversitesinde protesto gösterileri, kesintisiz oturma eylemleri ve direniş gösterileri her geçen gün artarak çoğalmakta. Batman başta olmak üzere ülkemizin birçok üniversitesinden de bu gösterilere destek eylemleri düzenlenmesi, ikiyüzlü batıyı tedirgin etmeye başladı çok şükür. Tüm direniş merkezlerini buradan, Batman’dan tekrardan selamlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İncirlik ve Kürecik üsleri bir an önce kapatılsın"

İslam ülkelerinin yöneticilerine ve halklarına seslenilen açıklamada Rüzgar şunları söyledi:

"Daha önce de katil siyonist çete devletiyle her türlü ilişkinin kesilmesi gerektiğini birçok eylemimizde dile getirmiştik. Hükümetin geç kalmış olmasına rağmen katil devletle ticari ilişkilerini sonlandırmasından büyük memnuniyet duyduğumuzu tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Fakat bu doğru adımların artarak devam etmesini de bekliyoruz. Bir sonraki aşaması olarak topraklarımızda NATO bahanesiyle, katil devlet dâhil batıya hizmet ettiğinden hiç şüphe etmediğimiz İncirlik ve Kürecik üslerinin de bir an önce kapatılmasını bekliyoruz."

Basın açıklamasının ardından Molla Nezir Özdemir tarafından dua edilidi.

Duanın ardından Gazze için oturma eylemi yapıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha