Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" teması ile Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi programı, her yaştan binlerce insanın katımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mevlid-i Nebi programına; Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki İslami hareketlerin temsilcileri, çok sayıda STK temsilci ve HÜDA PAR yetkilileri de katılım sağladı.

Katıldığı Mevlid-i Nebi programında İLKHA muhabirine konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, "Kuşkusuz Aksa Tufanı her şeyi değiştiren bir olaya sebebiyet verdi. Bugünkü programda onu işlemeye çalışılıyoruz. Aksa Tufanı öncesi ve sonrası arasında çok ciddi bir fark olacağını başta Filistinliler olmak üzere, herkes çok ciddi bir şekilde ifade etti. Bunun yansımalarını da görüyoruz. Bu tufana dahil olanların başında da kuşkusuz ulema gelmektedir. Ulemalar rolünü ciddi bir şekilde yerine getirdiği süreçlerden bir tanesi de Aksa Tufanı oldu. İstenenden henüz çok uzak durumdayız. Zira karar verici organlar içerisinde maalesef ulema henüz yok. İslam alemi memleketlerini yönetenlerin kahir ekseriyetle pek bir şey yapmadığı, uzak durduğu ve bu suretle beraber silinmeye başlayacağı süreçte ulema olması gerenden uzak olmakla beraber rolünü en iyi yapan sınıflardan bir tanesi oldu. Hangi ilmi şahsiyet ve kurum Aksa Tufanı'nda üzerine düşeni yaparsa dünya ahiret bunun sonuçlarını hızlı bir şekilde görecektir. Ancak geri kalanlar, değişik bahanelerle uzak kalanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Fırsat geçmeden özellikle ilmi kişilerin şahsiyetlerin kurumların bu rolü çok daha fazla oynaması yerine getirmesi bunun için yöneticilerin beklememesi onların çizdiği sınırlarla sınırlı kalmaması özellikle tavsiye edebilirim." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha