Maduro'nun açıklamaları, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın çarşamba günü Venezuela'nın Ekim 2023'te Maduro ve muhalefet temsilcileri tarafından imzalanan Seçim Yol Haritası Anlaşması'nda yer alan seçimle ilgili taahhütleri yerine getirmediğini iddia ettiği ve Venezuela'nın petrol ve doğalgaz ihraç etmesine izin veren genel lisansın süresinin dün dolduğunu duyurmasının ardından geldi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, abluka ve yaptırımların Venezuela'nın petrol ve gaz sektöründeki büyümesini durduramayacağını ve yedi yıl içinde dünyanın en büyük enerji üreticisi haline geleceklerini vurguladı.

Maduro, "Venezuela'yı ekonomik olarak vurmak ve ekonomik savaşın başlangıcındaki en kötü zamanlara geri götürmek için ülkenin tarihi düşmanlarıyla ittifak kurmayı amaçlayan" mafyayı da kınadı.

Venezuela'nın petrol endüstrisinin bugün kendi çabalarıyla, kendi cesaretiyle, sürdürülebilir ve kendi kendine yeterli bir şekilde büyüdüğünü söyleyen Maduro, "Planlama kapasitesini, operasyonel ve teknolojik kapasiteyi ve finansal kapasiteyi arttırıyoruz" dedi.

"Venezuela'nın petrol, gaz ve petrokimya sektörünün büyümesini durduracak hiçbir abluka ya da yaptırım başarılı olamayacak" diyen Maduro, ABD'nin tehdidini gerçekleştirdiğini ve yalanlarını gerçekleştirmek için bildikleri tek şeyin şantaj olduğunu vurguladı.

Maduro, ablukayla mücadele kapsamında Nisan ayında Venezuela'da petrol ve gaz üretimi konusunda çalışacak tamamı uluslararası 20 yeni yatırımcıyla 20 stratejik ittifak sözleşmesi imzalanacağını duyurdu ve "Amerikalıların sömürge lisansına ihtiyacımız yok, kendi kendimize büyüyeceğiz" dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha