Valilik Konferans Salonunda basınla bir araya gelen Vali Şıldak, kentte gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik faaliyetleri hakkında verileri paylaştı.

Toplantıya; İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve Tuğgeneral Mücahit Avkıran da katıldı.

Şanlıurfa'da huzurun ve asayişin sağlanması için yapılan çalışmaları paylaşan Vali Şıldak, "Öncelikle asayiş olayları konusunda ikili bir çalışmayı sizin bilginize sunacağım. Geçtiğimiz 2 ay, yani Ocak ve Şubat ayıyla 2023 yılının Ocak-Şubat aylarını karşılaştırdık." diyerek verileri paylaştı.

Vali Şıldak, "Ekonomik suçlar sınıfında yer alan dolandırıcılık maalesef masum vatandaşlarımızı bir şekilde farklı yöntemlerle avlayıp onları tuzağa düşürerek maddi kayba uğratan çok nitelikli bir suç türüdür. Dolandırıcılıkla da emniyet ve jandarmamız yoğun bir mücadele içerisinde bulunuyor." dedi.

Vali Şıldak, uyuşturucu ile mücadelede iyi bir mesafe kat edildiğini belirterek ele geçirilen skunk maddesinde bir artışın söz konusu olduğunu aktardı.

Ruhsatsız silahlanma ile ilgili açıklama yapan Vali Şıldak, yaygınlaşan ruhsatsız silahlanmaya yönelik operasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Vali Şıldak, 31 Mart yerel seçimlerle ilgili alınan tedbirleri anlatarak bütün siyasilere çağrı yaparak ortamı zedeleyecek provokasyona, herhangi bir kötüye kullanıma meydan verecek davranış ve tutumlara karşı sakin ve yasal çerçevede çalışmalarını sürdürmelerini söyleyerek yaşanabilecek herhangi bir hususta güvenlik birimleriyle iletişime geçmelerini tavsiye etti.

Suçla mücadelenin devletin asli görevi olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, gelinen noktada vatandaşın desteğine, ilgisine ve duyarlılığa büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha