Dünya Müslüman liderlerinin israilin Filistin'deki katliamlarına karşı sessiz kaldığını ve sadece sözlerle yetindiklerini belirten Erdemci, liderlerin barışçıl yollarla çözüm arayışlarını 'hamasi söylemler' olarak nitelendirerek, gerçek bir eylemin zamanının geldiğini vurguladı.

Yemen'in israile karşı aldığı önlemleri örnek gösteren Erdemci, diğer Müslüman ülkelerin de benzer bir inisiyatif alması gerektiğini vurguladı.

Erdemci ayrıca, Müslümanların Filistin'e destek için harekete geçmeleri gerektiğini ve silahlı veya silahsız olarak birlikte hareket etmelerinin önemine değindi.

Müslüman toplumun israilin Filistin'deki zulmüne karşı sessiz kalmaması gerektiğini belirten Erdemci, eylemsizliğin Müslümanların izzetlerine zarar verdiğini ifade etti.

"Dünya ve Müslüman liderleri israilin katliamları karşısında sessiz"

Fatma Erdemci

Erdemci, "Bugün, Filistin'de işgal, katliam, zulüm ve soykırım 209. gününde devam ediyor. Dünya tarihine baktığımızda birçok savaş gördük. Irak-İran Savaşı, Afganistan, Çeçenistan gibi. Ancak, bu düzeydeki zulmü daha önce görmedik. Tarihte benzerleri, sadece Haçlıların yaptığı hayvanlık ve insanlık dışı eylemlerle sınırlıdır. Şu anda Refah'ta, 2 milyondan fazla insan, insanlık dışı koşullarda hapsedilmiş durumda ve yaşam mücadelesi veriyorlar. israil bununla yetinmeyip devam ediyor. Siyonizm, hiçbir zaman doymaz. 1948'den bu yana 500'den fazla saldırı yapıldı. Milyonlarca Filistinli şehit oldu ve yerinden edildi. Şu anda Refah'ta sığınmış 2 milyondan fazla mazlum ve masum Filistinliye, orası çok görülüyor ve hava saldırıları devam ederken israil bir taraftan kara saldırısı planlıyor. israilin bunu ağırdan almasının sebebi HAMAS'ın onları köşeye sıkıştırması. Yoksa israil çoktan kara saldırısını başlatmış ve kalan bir avuç Müslümanı şehit etmişti." ifadelerini kullandı.

"Yemen'in bu konuda ortaya koyduğu inisiyatif dünyaya örnek olacak bir davranıştır"

İşgalcilerin katliamları karşısında Dünya Müslüman liderlerinin kör, sağır ve dilsiz kaldığını ifade eden Erdemci, "56 İslam ülkesinden çıt yok, ses çıkmıyor. Herkes barışçıl yollarla problem çözülsün diye afaki sözler sarf ediyor ama ben bunların tamamen hamasi söylemler olduğuna inanıyorum ve Müslümanların da artık bu problemi masada çözülsün diye bekleme süreçlerinin çoktan gerilerde bıraktığına inanıyorum. Dünyanın en yoksul ve fakir ülkesi Yemen'in bu konuda ortaya koyduğu inisiyatif dünyaya örnek olacak bir davranıştır. Bizim artık harekete geçmemiz, bir şeyler yapmamız lazım. Hepimizin el birliği ile silahlı veya silahsız Filistin'e doğru yürümemiz lazım. Ülkeler belki asker gönderemiyor ama ticaretlerini keserlerse, Arap ülkeleri israile petrol vermeyi bir hafta durdurursa, israil ne yapacak? Bizler artık söylemden vazgeçip eyleme geçmeliyiz, ama maalesef bizler söylemden vazgeçtik ama eyleme de geçmedik. Dünyaya, Amerika'ya bakıyoruz, beğenmediğimiz, gördüğümüzde selam vermediğimiz insanlar, gayrimüslimler canlarını, mallarını, eğitimlerini, geleceklerini feda edip Filistin halkının yanında, israilin karşısında göze alabiliyorlar ama biz Müslümanlar bunu yapmıyoruz. Yapamadığımızdan değil, yapmak istemiyoruz. İmanın olduğu yerde imkan da vardır. Ama bu bir izzettir. Zillete maruz kalınırsa da izzet istenir. Allah bizi bu izzete talip olan bir ümmet eylesin ve bizi düştüğümüz yerden Filistin mücadelesi vesilesiyle yeniden dirilip ayağa kalkmayı nasip etsin. Bizler Filistin için bir şey yapmadık ama onlar bize çok şey öğretti." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha