Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl farklı bir tema ile Peygamber Efendimizin anlatıldığı Mevlid-i Nebi programları bu sene "Cihad Önderi" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda "Cihad Önderi Hazret-i Muhammed" temasına dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Güven, İLKHA'ya konuştu.

Gazze'de mücahitlerin, insanlara tekrar bir cihat ruhu kazandırdığını belirten Güven, Peygamber Efendimizin bir cihad önderi olduğunu dile getirdi.

"Peygamber Efendimiz küfre, zulme karşı dik durmuş"

Güven, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu sene 'Cihad Önderi Hazret-i Muhammed' (Sallallahu Aleyhi Vesselem) temasını seçmemizdeki sebep; insanlığın şu anda böyle bir şeye muhtaç olduğundan dolayıdır. Zulmün baskısı, siyonizmin baskısı altında küfür yekvücut olmuş Müslümanlara saldırıyor. Her taraftan Müslümanlara saldırıyorlar ve bu izzeti kuşanmak cihatla olur. Cihat olacağı için de Peygamber Efendimizin cihat önderi kişiliği öne çıkarıldı. Peygamber Efendimiz; küfre, zulme karşı dik durmuş hiçbir zaman zulmü es geçmemiş." dedi.

"Zulme karşı her zaman mücadele vermiş bir Peygamberin ümmetiyiz"

Peygamber Efendimizin cihad önderliğine dikkat çeken Güven, "Bizans’a göndermiş olduğu bir elçisinin şehit olmasından dolayı arkasından 3000 kişilik ordu hazırlamış ve bunun hesabını Bizans'tan sormuş. En az şekliyle 100 bin orduya karşı 3000 kişilik bir ordu savaşmış ve orada Resulullah’ın üç tane güzide sahabesi komutan olarak şehit olmuştur. Böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Hiçbir zaman sessiz kalmamış, zulme karşı her zaman mücadele vermiş bir Peygamberin ümmetiyiz. Mekke‘deki müşriklerle yaptığı anlaşmadan sonra Mekke müşrikleri anlaşmayı bozup Resulullah'ın anlaşmalı olduğu bir kabileye saldırınca onlar gelip Resulullah'tan yardım dilemişlerdi. O kabilenin hatırına Allah Resulü ordu hazırlıyor ve Mekke’nin fethine giden yol oradan açılıyor. Peygamber Efendimiz, cihat önderi olmasından dolayı bugün bize tekrar o ruhu kazandıracak olan direniş ruhudur." şeklinde konuştu.

"Gazze'deki Mücahitler, insanlara tekrar bir ruh kazandırdı"

Gazze'deki cihad ruhuna değinen Güven, "Gazze'nin aziz insanlarının; o İslami Cihad'ın, Kassam Tugaylarının, HAMAS'ın mücahitlerinin göstermiş oldukları direniş; insanlara tekrar bir ruh kazandırdı. Cihat ruhunu, direniş ruhunu aşıladı. Müslümanlara izzeti kazandırdı. Bu olaylardan dolayı da Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 'Cihad Önderi Hazreti Muhammed' temasını kullandık." ifadelerini kullandı.

"Cihadın olmadığı yerde sömürü vardır"

Cihadın olmadığı yerde insanlığın olmadığını belirten Güven, "Cihadın olmadığı yerde zillet vardır. Aşağılanma vardır. Kendini kaybetme, kişiliğini kaybetme vardır. Sömürü vardır, haksızlık vardır. Adalet yoktur, insanlık yoktur, insanların birbirine karşı saygısı hürmeti yoktur. Cihadın olduğu yerde insanlar bilir ki eğer zulüm yapılacaksa zulmün karşılığı olacak. Zulmedenler karşılığını görecektir. Bundan dolayı biraz temkinli olacaklar, belki biraz daha saldırma konusunda geri duracaklar." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha