Gazze’deki medya kaynakları, işgal topçularının Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerini hedef aldığını, ayrıca işgal kuvvetlerinin Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun mahallesindeki El-Mustasfa Caddesi sakinlerini hedef alması sonucu onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Gazze şehrinin güneyindeki Cühr el-Dik bölgesinde işgal saldırısı sonucu büyük patlama meydana geldi.

İşgal kuvvetlerinin, Gazze'nin Zeytun ve Sabra mahalleleri başta olmak üzere sivillerin evlerini bombalaması sonucu 10'dan fazla kişi şehit oldu, 50'den fazla kişi de yaralandı.

İşgalcilerin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'nın kuzeyinde sivillerin bombalaması iki kişinin de şehit olduğu bildirildi.

Sivil Savunma ekiplerinin de Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki El-Satar bölgesinde 8 şehidin cenazesine ulaştığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal topçusunun Han Yunus şehrinin doğu bölgelerine yoğun bombardıman düzenlediğini, Han Yunus'un kuzeyindeki El Karara kasabasında sivilleri hedef alan bombalamada bir kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Tıbbi kaynaklar, işgal kuvvetlerinin Nasır Hastanesi’nden çekildiğini, ancak hâlâ civarda konuşlu olduklarını ve burayı sıkı bir kuşatma altında tuttuklarını belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha