Filistin'de işgal rejimine karşı mücadele eden mücahitlerin İslam ümmetinin izzet ve şerefini koruduğunu belirten vatandaşlar, bu nedenle Müslümanların da direnişçilere maddi desteklerde bulunması gerektiğini ifade etti.

Özellikle Gazze'de yaşanan soykırımın sona ermesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, tek çarenin Müslümanların siyonistlere karşı birlik olmaları olduğunu kaydetti.

Hamza Aslan

"Eylemler daha cesaretli yapılmalı"

Filistinli Müslümanlara verilen destek eylemlerinin çok anlamlı olduğunu belirten Hamza Aslan, "Özellikle Amerika ve Avrupa'da yapılan eylemleri Müslümanların görüp daha da dirayetli ve cesaretli bir şekilde meydanlara inip haykırması gerekiyor. Gazze için diyebileceğimiz tek bir şey vardır o da; tüm İslam âleminin izzet ve şerefinin bir avuç Müslüman HAMAS ve İslami Cihad gibi mücahitlerin elinde olduğunu görüyoruz. Allah Teâlâ onlara yardım ve muvaffak etsin." dedi.

Yakup Yıldız

"Boykota devam edelim"

Gazze'de soykırımın devam ettiğine dikkat çeken Yakup Yıldız, "Avrupa'daki insanların çoğu Gazze için gösteriler düzenlemektedirler. İslam ülkelerinin halklarına seslenmek istiyorum; Gazze'de devam eden direnişe destek versinler. Bunun yanında siyonistlere destek veren ürünleri boykot etmeye devam edelim. Özellikle Müslümanların birleşmesini ve israilin yok olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Elif Kaya

"Sahalarda olduğumuz müddetçe direniş devam edecektir"

Yaklaşık 8 aydır Gazze'de yapılan soykırımın bitmesini istediklerini belirten Elif Kaya, "Gazzeli kardeşlerimizi destekliyoruz. Üniversiteli gençler olarak her zaman sahalarda olacağız ve sahaları boş bırakmayacağız. Buradan tüm dünyadaki üniversiteli kardeşlerimize sesleniyoruz; Asla sahaları boş bırakmayalım. Çünkü bizler sahalarda oldukça bu direniş inşallah devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Esra Koyun

"Soykırıma asla göz yummayacağız"

Siyonist işgal rejiminin soykırımına karşı çıkan herkesi tebrik ettiğini ifade eden Esra Koyun da şunları söyledi:

"Özellikle Amerika'daki öğrencilere, Gazze'deki soykırıma tepki gösterenlere selam olsun. Onların bu direnişini kutluyoruz. Rabbimden dileğim diğer üniversitelerde siyonist rejime böyle tepkiler gösterirler. Batmanlı gençler olarak bu soykırıma asla göz yummayacağız. Dileğimiz ise daha sağlam ve kuvvetli ses çıkarabilmektir. Bunun için de herkesi meydanlara bekliyoruz. Çünkü zalimler zulümlerinden vaz geçmiyorlar. Tüm Müslümanların tekrar bir olmalarını ümit ediyoruz."

Ümmü Gülsüm Toprak

"Bu uyanış israilin sorunu getirecektir"

Şu an bütün dünya ve üniversitelerin Gazze için ayakta olduğunu hatırlatan Ümmü Gülsüm Toprak, "Aslında geç kalınmış bir mücadele ama yine de uyanış çok önemlidir. Toplum ve vicdanlı bir birey olarak Gazze'ye destek veriyor ve bunun da güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bu uyanışın bütün vicdanlı insanları ayaklandıracağını düşünüyorum ve bu ayaklanış inşallah israilin ve siyonizmin sonunu getirecektir. Haklı olan insani mücadeleyi destekleyen herkesin kazanacağını düşünüyorum. Bu savaş son bulana kadar bu mücadelenin arkasında olacağım." dedi.

Muhammed Ata

"Bu mesele sadece Arapların meselesi değildir"

Filistin meselesinin ümmetin meselesi olduğunu belirten Muhammed Ata ise şunları kaydetti:

"Bazı kesimler Filistin meselesini sanki Arapların meselesiymiş gibi lanse etmeye çalışıyor. Hayır, bu mesele sadece Arapların meselesi değildir. Bu bütün ümmeti Muhammed'in meselesidir. Birincisi İsra Suresinin birinci ayeti oraya sahip çıkmamızı söylüyor. İkincisi ise ilk kıblemiz oluşundan, bir de orası Peygamberler diyarı olmasından dolayı bizim oraya sahip çıkmamız lazım. Tüm Müslümanların bu direnişe kendi çapında destek vermesi gerekiyor. Müslümanların en azından Batı'daki gayri Müslümler kadar bir ses çıkarması gerekmektedir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha