Konferans, Siverek kültür merkezinde Samet Sabuncu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hüseyin Şeker'in sunuculuğunu üstlendiği programda, Gazze Dayanışma Platformu adına Sezai Çetin gecenin anlam ve önemine değinen kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Gecenin temasını konuşmak üzere Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Yazar Muhammed Emin Yıldırım programa konuşmacı olarak katıldı.

Gazze'nin, tarihin önemli bir direniş hareketi olduğuna ve İslam dünyası liderlerinin bu anlamda yetersizliğine değinen Yıldırım, Batının ve dünyanın birçok yerinde Filistin direnişi sayesinde birçok insanın Müslüman olduğunu ifade etti.

Konuşmalarına devam eden Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Yazar Muhammed Emin Yıldırım, Mücadeleden geri durmayacaklarını ifade etti.

"Vallahi Selahattin’in torunları bambaşkasınız"

Muhammed Emin Yıldırım

Kudüs'te kılınacak olan fetih namazına kadar mücadelenin devam edeceğini dile getiren Yıldırım, "İnşallah Saitlerin ektiği iman tohumları zayi olmayacak.  Umut olacaksınız dünyanın bütün mazlumlarına: Umut olacağınızı da gösterdiniz herkese, susanlar sussun, siz Hasan kardeşinizi Kudüs'e şehit olarak verdiniz. İnşallah bu güzelliğiniz, bu heybetiniz bu vakarınız, o imanınız, bu izzetiniz daimi olacak. Asıl bizim varacağımız menzil Beytül Makdis'in eteklerinde Özgür Kudüs'ün gölgesinde kılacağımız fetih namazına kadar devam edecek. İnşallah o güne kadar mücadeleden geri durmayacağız. Kim durursa dursun İnşallah biz durmayacağız. Siz Selahattin’in torunları asla durmayacaksınız. Bütün bir dünyaya Kudüs feth edilmeyene kadar geri durmayacaksınız. Söylenecek çok söz var. Bir taraftan da söz yok aslında vakit eylem vakti, amel vakti, cihat vakti, diyerek sorumluluklarımıza ait bazı şeyleri nazarlara vermek var." dedi.

"Huzurunda bazı şeyleri daha iyi anlamış oluruz"

Filistinin siyonistlere karşı büyük mücadelesine değinen Yıldırım, "7 Ekim 200 günü aşkım bir zamandır devam eden bir kıyamet hareketiydi. Ne olur zihinlerinizi o ilk günlere bir götürün. Yeni ekime bir götürün 7 Ekim’de o kıyam ortaya çıktığında bu memlekette kendine Müslüman diye isimlendiren insanlardan da üç şey duyduk biliyor musunuz? O kıyamın haberleri haber kanallarına düştüğünde çıktı birileri dedi ki bu olayı İsrail yaptırmıştır. Çünkü bu olayı Bir Müslüman'ın yapabileceğine dair ümidi kalmamış adamın. Adamın Zihni aslında işgal olmuş. Adamın kalbi işgal olmuş, beyni işgal olmuş, ne Müslüman'ca konuşuyor, ne de Müslüman'ca dinliyor, Müslüman'ca bir tavır ortaya koyuyor. Onun için ortaya çıkan o kıyama tutup bu sözleri söylediler. Aslında eğer böyle bir şey yapmışsa israil istihbarata yaptırmıştır. Çünkü amaç Gazze’yi işgal etmekti. Böyle bir işgale zemin olsun diye böyle bir şey yaptırdı dediler. Bazıları çıkıp dedi ki bunu yaptırmışsa İran yaptırmıştır. İran oradaki mücahitleri oyuna getirdi. Onlara bir şeyler söyleyip sahaya sürdü. Ve sonra da yüzüstü bıraktı. Bir şey daha duyduk. Dediler ki oradaki mücahitlere siz neyine güveniyorsunuz da dünyanın en süper güçlerine sahip, istihbaratına sahip, teknolojiye sahip savunma sanayisine sahip olan bir israil'in karşısına böyle bir biçimde çıkıyorsunuz? israil sizi bir hafta da yerle bir edecek.  Haritada hiçbir yerinizde kalmayacak." ifadelerini kullandı.

"israil'in bir balon olduğu ortaya çıktı"

Zalimlerin coğrafyamızdan önce zihinlerimizi kirlettiğine dikkat çeken Yıldırım, "Artık süreç başladı, bundan sonra bu süreci hiç kimseye geriye doğru saramayacak. Göreceksiniz. Biz adım adım İsrail denilen o terör şebekesini kirlettiği bu coğrafyadan sökülüp atıldığına Allah'ın izniyle şahit olacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü o Mücahitler bunu ortaya koydular. Peki, neden böyle düşündüklerini biliyor musunuz? Zalimler coğrafyalarımızı işgal etmeden önce zihinlerimizi işgal ediyorlar, kavramlarımızı kirletiyorlar, özgüvenlerimizi sarsıyorlar, ümitlerimizi yitirtiyorlar, morallerimizi bozuyorlar, sizden bir şey olmaz diye bir şey bizi inandırıyorlar, sayınız çok ama hiçbir varlığınız yok ve Ahiret hiçbir zaman olmayacak bizi bazı şeyleri ikna ettiler. İnandırıyorlar ve içimizdeki Kur'an'ı sünneti bilmeyen insanlar da buna inanıyor. Ashab-ı Kehf okumuş olan Müslümanlar ki orada bir avuç gencin iman yolundaki o gayretlerini çağın zalimlerine karşı o meydan okuyuşlarını okumuyor muyuz." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha