HAMAS, yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından görevlendirilen ve eski Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna başkanlığındaki komitenin, UNRWA'nın tarafsızlığını gözden geçirmek üzere yayınladığı ve uluslararası kuruluşun çalışmalarını çarpıtmaya çalıştığı işgal iddialarını reddettiği raporu ilgi ve endişeyle takip ettiklerini bildirdi.

Rapor kapsamında UNRWA'nın çalışmalarını dışarıdan denetleyecek uluslararası bir organın kurulması yönünde çağrı yapıldığına dikkat çeken HAMAS, bunun başlı başına bir siyasi boyutu amaçladığı; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun sorumluluğunun ortadan kalkmasının önünü açtığını, aynı zamanda 28 ülke ve 3 gözlemci üyeden oluşan UNRWA Danışma Komitesi'nin de yerini aldığına dikkat çekti.

Raporda, işgal rejimi tarafından UNRWA'nın 160 merkezine saldırı düzenlenmesi ve 180 personelin de şehit edilmesine yer verilmediğine dikkat çeken HAMAS, "Eski Fransız bakan, Kudüs şehrini Filistin halkımızın başkenti olarak tanımlamanın, halkımızın başkenti Kudüs olmak üzere kendi devletini kurma hakkını tanıyan Birleşmiş Milletler kararlarıyla kesişmesine rağmen, nefreti teşvik eden bir tanım olduğuna inanıyor. Ve pek çok Batılı ülke, Washington'un burayı sözde başkent olarak tanımasının ardından hâlâ büyükelçiliklerini oraya taşımayı reddediyor." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha