Dünyanın birçok ülkesinde yetim, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli yardım çalışmaları yapan Fransa Yetim Eli, hayırseverlerin desteğiyle Burundi'de yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında birkaç gündür Burundi'de bulunan dernek yetkilileri, Bujumbura başta olmak üzere farklı bölgelerde projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yüzlerce aileye kurban eti, iftar yemeği ve nakdi yardım ulaştıran Fransa Yetim Eli, iki farklı bölgede önceden belirlenen çok sayıda çocuğa bayramlık giyim yardımında bulundu.

Yaptıkları yardım çalışması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Fransa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Ümit Ataş, "Uluslararası Yardım Kuruluşu Fransa Yetim Eli olarak hayırseverlerin bize ulaştırdığı giyim yardımlarını yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara dağıttık. Gerçekten bu bölgede hemen hemen herkes ihtiyaç sahibi. Özellikle bulunduğumuz bu bölgede yaşanan yağışlar nedeniyle evler sular altında kalmış ve halk çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bayrama birkaç gün kala Allah nasip etti ve hayırseverlerin bağışladığı giyim yardımlarını buradaki çocuklara ulaştırarak yüzlerinin gülmesine vesile olduk. Allah hayırseverlerimizi hem bu dünyada hem de ahirette mesut eylesin." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha