Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu önünde bisikletlere saat 12:30'de binen öğrenciler; sloganlar eşliğinde Filistin ve tevhid bayrakları taşıdılar. Üniversiteyi turlayan öğrenciler, merkez kafeterya önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını, Erdemli Gençlik Kulübü Başkanı Muhammed Şimşek, Enfal Suresi'nin 60'ıncı ayetini okuyarak başladı.  

Filistin davasına destek amaçlı yapılan eylemlerin, siyonizmin temsil ettiği küresel şeytani düzene karşı haklı bir isyan olduğuna vurgu yapan Şimşek, "Siyonist terör örgütü yüzyıllardır Filistin'i işgal etmeye çalışıyor. Yaklaşık 7 aydır Gazze halkına acımasızca saldırıyor. Filistin'de gökyüzüne yükselen bebek ve çocukların çığlıkları, katledilen binlerce masum çocuğun mazlumiyeti; arş-ı alayı titretti ve arştan ferşe, yeryüzü şeytanlarının ve zalimlerin fermanı olarak indi. Ve dünyanın dört bir tarafında yeryüzünün vicdan ehli insanları, bataklığa düşmüş insanlığın onurunu ayağa kaldırmak adına bir devrim ateşini tutuşturdular. Bu devrim ateşi elden ele tüm ülkelerin ve milletlerin ufkunu aydınlatmaktadır. Filistin davasına destek amaçlı yapılan bu eylemler siyonizmin temsil ettiği küresel şeytani düzene karşı haklı bir isyandır." İfadelerini kullandı.

"Binlerce öğrenci ve akademisyenin tutuklanması, sonucu değiştirmemiştir"

Tüm tedbir ve baskılara rağmen, gençlerin ve akademisyenlerin gösterdikleri tepkilerin kontrol altına alınamadığının altını çizen Şimşek, "Amerika ve Fransa da dahil olmak üzere Batı dünyasının birçok yerindeki en saygın üniversitelerdeki meslektaşlarımız isyan ateşini desteklemek için ayağa kalktılar ve küresel intifadanın bir parçası olmaya karar verdiler. Birçok akademisyen ve öğrenci bu davayı destekledi. İntifadanın yangınları herkesi kalpleriyle etkiledi. Bütün tedbirlere ve baskıya rağmen, onurlu gençler ve akademisyenler arasındaki ayaklanmalar kontrolden çıktı. Binlerce öğrenci ve akademisyenin tutuklanması sonucu değiştirmedi. Buradan, bu onurlu akademisyenleri ve öğrencileri selamlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kalbiniz kırık bir kuş gibi oturmak yerine, yeryüzündeki şeytanlara taş atan Peygamber İbrahim gibi olmalısınız"

Bingöl Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine seslenen Şimşek, "Sevgili akademisyenler ve Bingöl Üniversitesi öğrencileri, kalkın ve insanlığın bu zincirinin haklarını inşa edin. Bu insan devrimine katılın. Kalbiniz bu dava için çarpsın, diliniz bu davayı konuşsun ve kaleminiz bu davayı yazsın. İnsanlığın bölünmüş olduğu bir dönemde, azizlerin ve özgür insanların saflarında yer alın ve küresel intifadanın şerefini madalya olarak taşıyın. Bu onur, sizden sonraki nesillere aktarılsın. Çocuklarınız ve torunlarınız size, 'Onlar büyük adamlardı' diyecekler. Kalbiniz kırık bir kuş gibi oturmak yerine, yeryüzündeki şeytanlara taş atan Peygamber İbrahim gibi olmalısınız. Küresel intifadaya ve bu intifadayı kucaklayan cesur kalplere ve özgür ruhlara selamlar." ifadelerine yer verdi.

"Eğer ulus ve insanlığa dokunan yahudi elleri varsa, buna karşı, cesur olanlar da vardır"

Zaferin inananlara, mücadelenin ise sabredenlere ait olduğunu kaydeden Şimşek, "Eğer ulus ve insanlığa dokunan yahudi elleri varsa, buna karşı cesur olanlar da vardır. Allah'ımızdan talep ediyoruz ki, şehidimiz tarafından atılan bu adım, baskının tahtını yok etsin ve İslam dünyasının izleyiciliğini sona erdirsin. Gazze'nin unutulmadığından emin olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnsanlık ve İslam'ın göğsünde bir çubuk tuttuğu sürece, bu konuda yumuşak kalmak elbette bizim ahlakımız değildir. Zafer, inananlara aittir, mücadele ise sabredenlere aittir." dedi.

Arapça olarak okunan duanın ardından program sona erdi. (İLKHA) 

 

Kaynak: ilkha