SNHR, yayınladığı son raporunda, Suriye'de Nisan 2024'te 13'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 68 sivilin öldürüldüğünü, 9 kişinin de işkence sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Örgüt ayrıca iki okulun da aralarında bulunduğu hayati tesislere yönelik beş saldırıyı da belgeledi.

Örgüt, Esad rejiminin 4'ü çocuk ve biri kadın olmak üzere 11 sivili katlettiğini, 9'u çocuk ve 2'si kadın olmak üzere 41 kişinin de çatışmanın diğer taraflarınca katledildiğini bildirdi.

İnsan hakları örgütü ayrıca geçtiğimiz ay aralarında 12 çocuk ve 7 kadının da bulunduğu en az 212 kişinin keyfi gözaltılara maruz kaldığını bildirdi.

Örgüt, Esad rejiminin Lübnan'dan zorla geri gönderilen mültecileri de tutuklamalarla hedef aldığını kaydetti.

Rapor, geçtiğimiz ay aynı aileden 7 çocuğun hayatını kaybettiği bir katliamı da belgelediğini açıkladı.

Öte yandan örgütün raporunda bu yılın başından bu yana ülkede 60'tan fazla kişinin, örgütün tespit edemediği taraflarca döşenen mayınlar nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Örgütün aylık raporunda izlediği insan hakları ihlalleri arasında hayati önem taşıyan sivil merkezlere yönelik beş saldırı vakası da yer alırken, bu yılın başından bu yana sivil merkezlere yönelik saldırıların çatışmanın çeşitli tarafları ve Suriye'deki rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen 54 vakaya ulaştığı belirtildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha