ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde "Kampüs İntifadası" çadırı kurarak burada Gazze dayanışması için 7 gün boyunca nöbet tutacaklar.

Öğrenciler, üç gündür devam eden çadır nöbetlerinde akademisyenlerden yeteri kadar destek gelmediğini belirterek, gayrimüslim diye adlandırdığımız ülkelerdeki akademisyenlerin vermiş olduğu desteğe bir Müslüman ülkesi olarak daha etkili bir şekilde destek vermek gerektiğini kaydettiler.

İLKHA muhabirine konuşan öğrenciler, yapılan etkinliklerde akademisyenlerimizi daha çok görmek istediklerini belirttiler.

"Öğrenci arkadaşlarımızla beraber 7/24 nöbet tutmaktayız"

Eyüp Can Koçak

Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak Filistin'le dayanışma için başlatmış oldukları çadır nöbetinin üçüncü gününde olduklarını söyleyen Eyüp Can Koçak, "Öğrenci arkadaşlarımızla beraber 7/24 nöbet tutmaktayız. Gelen tüm akademisyen ve öğrencilere bilgilendirmeler yapmaktayız. Columbia Üniversitesi'nde Filistin için başlayan eylemler hala devam etmektedir. Columbia Üniversitesi'ndeki öğrencilere akademisyenlerin verdiği destek biz onur ve sevinçle karşıladık. Bizler de bu onur ve sevinçle birlikte başlatmış olduğumuz eyleme üniversitemizdeki tüm vicdan sahibi öğrenci ve akademisyenleri davet ediyoruz." dedi.

"Akademisyenlerin katılım oranının düşük olması bizlere derin üzüntü vermektedir"

Üç gündür açtıkları çadırda Uludağ Üniversitesi'ndeki 2 bin 400'ü aşkın akademisyenin katılım oranının yirmi kişiyi geçmemesinin derin üzüntü verdiğini söyleyen Koçak, "Gayrimüslim diye adlandırdığımız ülkelerdeki öğrenci ve akademisyenlerin vermiş olduğu desteğe bir Müslüman ülkesi olarak daha etkili bir şekilde destek vermemiz gerekiyor. Çadır nöbetimizi pazar günü gece saatlerine kadar sürdüreceğiz. Cuma günü Filistin'de şehit olan Hasan Saklanan için üniversite camisinde gıyabi cenaze namazı kılıp ardından çadır alanımızda 500 kişilik yemek dağıtımı yapacağız." diye belirtti.

"Akademisyenlerimizi daha çok görmek istiyoruz"

Ahmet Selim Kuru

Kampüs intifadasının üçüncü gününde olduklarını söyleyen öğrenci Ahmet Selim Kuru, "Gitgide katılımların artması biz cesaretlendiriyor. Diğer üniversitelerden de kardeşlerimizin destek sağlamalarını ve kendi okudukları üniversitelerinde kampüs intifadaları başlatmalarını bekliyoruz. Çadırlarda arkadaşlarımız hem uhuvvetlerini geliştiriyor hem de dava bilincimiz kuvvetleniyor. İlk gün yaptığımız yürüyüşte bazı akademisyenlerimiz katılım gösterdiler, devamını bekliyoruz. Ama bizler akademisyenlerimizi daha çok görmek istiyoruz. Gelen hocalarımız oluyor ve bu bizi mutlu ediyor. Ama daha çok katılımlarını bekliyor ve ümit ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha