Bingöl İslami Kardeşlik Platformu tarafından Cuma namazından sonra merkez Ulu Camiinde bayramın birinci günü sivil bir aracın içinde yolculuk yaparken katledilen HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 tonunu ile Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazından sonra camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yapan İslami Kardeşlik Platformu, siyonist işgal rejiminin Heniyye ailesine ve Gazze halkına yönelik katliamlarını tel'in etti.

İslami Kardeşlik Platformu adına konuşma yapan Bingöl peygamber sevdalıları temsilcisi Şefik Börü halka şu çağrıda bulundu;

“Terör şebekesi israilin soykırım girişiminin altıncı ayını bitti, yedinci ayında da zülüm ve soykırıma devam etmekte. Direnişçi mücahitlerle mücadele etmekten aciz olan terör şebekesi öfkesini sivil halktan çıkarmaya soykırım yapmaya devam ediyor. Bayram günü HAMAS liderlerinden İsmail Heniyye'nin yetişkin üç evladını ve dört tane torununu vahşice katlettiler. Biz 57 İslam ülkesi sadece kınamakla ve gıyabi cenaze namazı kılmak ile yetiniyoruz. Boykotu dahi gereği gibi icra edemiyoruz. Rahtımızdan, konforumuzdan vazgeçemiyoruz. Selin getirdiği çer çöp misali olmuş bi-çare durumdayız. Kendimize ağlayıp yas tutmamız gerekiyor, Kendimizi hizaya getirmemiz gerekiyor. İman Gazze’de, İslam Gazze’de, direniş Gazze’de, tevekkül Gazze’de, Şehadet Gazze’de.” dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha