Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler seçimini kazanan DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, önceki dönem görev yapan AK Parti Belediye Başkanı İsmet Taşdemir tarafından işe alınan çalışanlardan 10 kişiyi iddiaya göre işten çıkardı.

 

Kendisinin ve arkadaşlarının işten çıkarılmasına Taşlıçay Belediyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile tepki gösteren Mahmut Taşdemir, çıkarılan arkadaşlarından bazılarının zor durumda olduğunu söyledi.

Belediyede temizlik işçisi olarak çalıştığını ve haksız yere işten çıkarıldığını belirten Taşdemir, işten çıkarılan bazı işçilerin tedavi gören yakınları için çalışmak zorunda olmasına rağmen işten çıkarıldığını hatırlattı.

Taşdemir, "Biz geçen yıl Ağustos ayında Taşlıçay Belediye Başkanlığı Personel Limitet Şirketinde işbaşı yapmışız. Bizi 5 ay 29 gün İŞKUR adı altında bizi çalıştırdılar asgari ücretli olarak daha sonra şirketin kadrosuna alındık. DEM Parti geldikten sonra, "siz AK Parti'nin elemanlarısınız siz AK Parti'ye çalıştığınız için sizi işten çıkartıyoruz" dediler. 7 Mart'ta bizim iş çıkışlarımızı vermişler ve 10 gün boyunca bizi sigortasız ve ücretsiz çalıştırmışlar. Başkan şuan bizimle görüşmüyor. Bizler yetkililere sesleniyoruz Allah rızası için 10 aile işsizdir ekmeksizdir. Ben diğer arkadaşlarımın da adına konuşuyorum. Bir arkadaşımın kızı epilepsi hastası ve bu işe güvenerek 110 bin TL kredi çekti şu an işsiz. Yetkililere sesleniyoruz, bizim suçumuz günahımız yok bizi işten çıkartıyorlar." dedi.

Taşlıçay Belediyesinde ulaştığımız yetkililer ise iddialara yönelik sorduğumuz soruları cevaplamak istemedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha