Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda altın madalya kazanan sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, kürsüde Filistin bayrağı açmış, Filistin halk oyunu 'dabke' dansı yapmıştı. Akyüz, bu anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu, ödül töreninde Filistin'e verdiği destek nedeniyle sporcu Necmettin Erbakan Akyüz hakkında soruşturma başlattı.

Bahse konu federasyon, birincilik kürsüsünde Filistin bayrağı açarak dabke dansı yapan Akyüz'ün davranışını, "değerlerine aykırı" bularak sporcunun şampiyonluğunu iptal etti.

Birçok kesimden Akyüz'e destek mesajları gelirken, HÜDA PAR Mersin Milletvekili ve Gençlik Politikaları Başkanı Faruk Dinç, yaptığı duyarlı hareketinden ötürü tebrik etmek için Akyüz ile bir araya geldi.

Görüşmede Milletvekili Dinç'e; İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik ve Üsküdar İlçe Başkan Dr. Ömer Faruk Aydoğan eşlik etti.

"Asıl madalya Hakk'ın rızasını kazanabilmektir"

Kazandığı başarı ve yaptığı duyarlı hareket nedeniyle Akyüz'ü tebrik eden HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Önemli olan insanın dik durabilmesi, hakkı savunabilmesidir; asıl madalya budur. Asıl madalya Hakk'ın rızasını kazanabilmektir, bu yönüyle tebrik ediyorum. Gerçekten gurur duyduk. Ankara'dan sabah namazında tebrik etmek için yola çıktım, saat 12.00'de de geri döneceğim. Biz de sizin yanınızdayız, her konuda birbirimize sahip çıkmalıyız." dedi.

"Aksa Tufanı ve Filistin'deki mazlum insanlar tüm sahtekarların maskesini düşürecektir ve düşüyor"

7 Ekim'den sonra siyonizmin Filistin'e sahip çıkanlara her yönden baskı uyguladığını belirten Dinç, "Köle zihniyetliler teslim oluyor, özgür ruhlular ise karşı çıkıyor. Bu konuda sadece İslam ülkelerini değil dünya ülkelerini esir almışlar. Halklar bir yönüyle tepkisini ortaya koyabiliyor. Bugün Amerika'da insan olan, vicdanı sönmemiş insanlık bu soykırıma tepkisini ortaya koyuyor. Amerika'da neredeyse zulme karşı durmayan üniversite kalmadı. Çoğu üniversiteyi kapatmaya çalıştılar. Bizim de hakikatleri, gerçekleri savunmamız gerekiyor. Filistin'de bir insanlık suçu işleniyor, bir soykırım var. Kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden parkta, hastanede soykırım yapıyorlar. Toplum olarak belki farkında değiliz ama bir soykırım var. Bu yönüyle de belki 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu'ndan sonra yeni bir dünya düzeni gerekecek. Bugün Avrupa'da, Batı'da ayaklanan genç nesil, 400 yıldır Avrupa'nın bize 'medeniyet' olarak sunduğu; kadın hakları, insan hakları, çocuk hakları, uluslararası haklar veya Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi… bunların hepsini boşa düşürdü. 400 yılda biriktirdikleri ya da bizi süslü kelimelerle kandırdıkları bu teoremlerin hepsi boşa düştü. İnsanlık bu duruma karşı harekete geçmiş. Özellikle Aksa Tufanı ve Filistin'deki mazlum insanlar tüm sahtekarların maskesini düşürecektir ve düşüyor. Kim Kudüs ve Filistin meselesine sahip çıkarsa Allah hem onları dünyada hem de ahirette aziz edecektir." diye belirtti.

"Davamız uğruna şampiyonluklarımızı feda etmedikçe şampiyonlukların bir anlamı yoktur"

HÜDA PAR Milletvekili Dinç ve heyetine teşekkür eden Necmettin Erbakan Akyüz, "Davam uğruna feda etmeyeceksem dünya şampiyonlukları, Avrupa şampiyonluklarının ne anlamı var? Boş teneke parçalarıdır. Zamanında Muhammed Ali de böyle bir dik duruş sergilemişti. Vietnam Savaşı'nın başladığı dönemde Amerika orduya cebren yaşı gelmiş insanları savaşa gönderiyordu. Muhammed Ali; 'Oradaki savaş haklı bir savaş değil, ideolojik bir savaş… sizin emperyalist fikirlerinizden dolayı masum insanları öldürdüğünüz bir savaş. Ben niye gideyim ki? Oradaki insanlar sizin aksinize benimle zenci diyerek dalga da geçmiyor, ben onlarla savaşmam' diyerek gitmeyi reddediyor ve direniş başlatıyor. O dönemlerde lisansı elinden alınıyor, dünya şampiyonluk unvanı elinden alınıyor, her şeyi elinden alınıyor; yine de geri durmuyor. Bugün tarihe baktığımız zaman tarih, Muhammed Ali'nin hak yolda olduğunu gösteriyor ve her yerde bu şekilde yazıyor. Muhammed Ali de zamanında madalyalarını nehre fırlatmıştı. Davamız uğruna şampiyonluklarımızı feda etmedikçe şampiyonlukların bir anlamı yoktur. Benim yapmış olduğumu aslında çok büyük bir şey olarak görmüyorum. Birçok şey yapmışım gibi bana davranmanız gerekmiyor. Çok büyük bir şey yapmadım; madalyamı aldım ve sonrasında protesto yaptım. Asıl mücadeleyi ben yapmadım. Ben israillilere bir kurşun sıkmadım ya da Filistinlilere siper olamadım. Orada yalnızca bir hareket yaptım, bu benim için çok basit bir şeydi. Kapsamlı bir mücadele yaptığımı düşünmüyorum. Keşke elimden gelebilse ve daha fazlasını yapabilsem. Oradaki çocukların verdiği mücadele benimkinden milyon kat daha fazladır." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Akyüz'e üzerinde şampiyonluk anında Filistin Bayrağını kaldırdığı fotoğrafı ve Kudüs fotoğrafının olduğu bir tablo hediye etti. Görüşme hatıra fotoğrafı çekimi ile nihayete erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha