Türkiye'nin 81 ilinden gelen ve yüzlerce firmanın katılımıyla 12. Gıda- Yöresel Ürünler- Hediyelik Eşya - Tekstil - Giyim ve El Sanatları Fuarı açıldı. Farklı illerden gelen birçok firmanın katılımı ile açılışı yapılan gıda fuarı büyük ilgi gördü.

Karaköprü 11 Nisan Fuar Merkezinin ev sahipliğini yaptığı fuarda yöresel ürünler, hediyelik eşyalar ve el sanatları ürünleri, satışa sunuldu. 10 gün sürecek fuarın, 19 Şubat tarihine kadar süreceği belirtildi.

Ziyaretçi akınına uğrayan fuarda stand açan firmalar, fuar sayesinde uluslararası alanda müşteri edinme ve işlerini geliştirme fırsatı elde etti.

Memleketlerinden getirdikleri yöresel ürünleri satışa çıkaran üretici ve satıcılar, yöresel ürünlere talebin olduğunu dile getirdiler.

"Sağlımızı belirleyen en önemli etmen tükettiğimiz gıdalardır"

Cemalettin Özlü

Ürettiği balları satışa sunan Cemalettin Özlü, "Bal sadece tatlı bir gıda değil şifadır. Bal, diğer gıdalardan bağımsız olarak değerlendirilmesi gereken özel bir gıda. Şifa kaynağı ürünü, fuarlar aracılığıyla Şanlıurfa'mıza yine getirdik. Şanlıurfa'da onlarca belki yüzlerce bal dostumuz var. Sağlımızı belirleyen en önemli etmen tükettiğimiz gıdalardır. Dolayısıyla sağlımızı düşünüyorsak mutlaka en güzel, en temiz ve en sağlıklı gıdalarımızı tüketmemiz gerekiyor. Raf ömrü uzasın diye kimyasallar metabolizmamızı bozuyor. Vücut dengesini alt üst ediyor. Mümkünse üreticiden tüketiciye olan, natürel doğal ürünleri tüketelim." dedi.

"Hafta sonuna doğru katılımın daha fazla olacağını düşünüyoruz"

Ömer Faruk Aydın

En doğal ürünü üretmek için emek sarf ettiklerini ifade eden Ömer Faruk Aydın, "Gümüşhane'den geliyoruz, pestillerimiz buradadır. Şanlıurfa'ya ilk gelişimiz değil, daha önce de geldik. Şanlıurfa'nın insanı bizim oranın yöresel ürünlerini seviyor. Fuara katılım şu an iyidir. Hafta sonuna doğru katılımın daha fazla olacağını düşünüyoruz. Ürünlerimiz doğaldır, kendi imalatımızdır. Hiçbir katkı maddesi yoktur, elimizden geldiğince en doğalını yapmak için emek gösteriyoruz." diye konuştu.

"Yöresel ürünlere talep gayet güzel"

Cenk Olmuş

Yöresel ürünlerin doğal olmasından dolayı faydalı olduğunu belirten Cenk Olmuş, "Burada kuruyemiş ürünlerini satıyoruz. Ürünleri üreticiden alıp işlenmesi gerekenleri işleyip, çiğ olarak satılması gerekenleri de çiğ olarak Şanlıurfa halkına sunuyoruz. Her sene elimizden geldiğince yılda 2 defa fuara katılıp Şanlıurfa halkına ürünlerimizi sunuyoruz. Yöresel ürünlere talep gayet güzel. Yöresel ürünleri hiçbir şekilde fabrikasyon ve hiçbir şekilde işlem görmeden halkımıza sunuyoruz. Yöresel ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirler. Yöresel ürünler doğal olduğu için sağlıklı olduğundan dolayı halkımıza faydalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Editör: Mustafa Emir Emir