Aylardır Filistin topraklarında devam eden siyonist vahşete tepki göstermek ve ABD üniversitelerinde başlayan Filistin'e destek eylemlerine bir destek de Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri, Gazze için basın açıklaması yaparak yürüyüş programı düzenledi.

EBYÜ Yalnızbağ yerleşkesinde, 8 öğrenci kulübünün ortaklaşa düzenledikleri program, ilahiyat öğrencilerinden Eyüp Budak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bir grup akademisyenin de destek verdiği basın açıklamasını, EBYÜ öğrencileri adına Furkan Çoban okudu.

"Allah'ın ve sizin düşmanlarınızı ve onların gerisinde olup sizin bilmediğiniz, ama Allah'ın bildiklerini korkutup caydırmak üzere, onlara karşı elinizden geldiği kadar güç ve savaş atları hazırlayın. Allah yolunda harcadığınız her şeyin karşılığı, zerrece haksızlığa uğratılmadan size tastamam ödenecektir." (Enfal: 60) ayetini okuyarak basın açıklamasına başlayan Çoban, bir asra yakındır Filistin'i işgal ederek katliamlar yapan işgal rejimine karşı tüm dünyada başlayan küresel intifadaya desteklerini bildirdi.

"Filistin davasına destek amaçlı yapılan eylemler siyonizmin temsil ettiği küresel şeytani düzene karşı haklı bir isyandır"

Özellikle ABD ve Fransa'daki üniversitelerde başlayan küresel intifadanın, siyonizmin temsil ettiği şeytani düzene karşı haklı bir isyan olduğunu belirten Çoban, "Bir asırdır Filistin'i işgal etmeye çalışan Siyonist terör şebekesi. Yaklaşık 210 gündür Gazze halkına zalimce saldırmaya devam ediyor. Filistin'de göğe yükselen bebeklerin ve çocukların feryadı, katledilen binlerce masum çocuğun mazlumiyeti; arş-ı alayı titretti ve arştan arza, yeryüzü şeytanlarının ve zalimlerin fermanı olarak indi. Ve dünyanın dört bir tarafında yeryüzünün vicdan ehli insanları, bataklığa düşmüş insanlığın onurunu ayağa kaldırmak adına bir devrim ateşini tutuşturdular. Bu devrim ateşi elden ele tüm ülkelerin ve milletlerin ufkunu aydınlatmaktadır. Filistin davasına destek amaçlı yapılan bu eylemler siyonizmin temsil ettiği küresel şeytani düzene karşı haklı bir isyandır." ifadelerini kullandı.

"İntifada ateşi, sinelerinde yürek taşıyan herkesi etkisi altına almıştır"

"Başta Amerika ve Fransa olmak üzere, Batı dünyasının birçok yerinde en saygın kabul edilen üniversitelerde gönüldaşlarımız ayağa kalkarak isyan ateşine destek vermiş ve küresel intifadanın bir parçası olmayı tercih etmiştir." diyen Çoban, "Birçok akademisyen ve öğrenci, bu davaya destek olmuştur. İntifada ateşi, sinelerinde yürek taşıyan herkesi etkisi altına almıştır. Tüm tedbir ve baskılara rağmen, onurlu gençlerin ve akademisyenlerin isyanları engellenememektedir. Binlerce öğrenci ve akademisyenin tutuklanması, sonucu değiştirmemiştir." diye konuştu.

"Aziz ve özgür insanların saflarında yer alın"

"Buradan zulme sessiz kalmayan bu onurlu akademisyenleri ve öğrencilerini selamlıyoruz." diyerek sözlerine devam eden Çoban, vicdan sahibi herkese şöyle seslendi:  

"Ey vicdanlı ve aziz halkımız; sizler de kalkın ve bu insanlık zincirinin halkalarını oluşturun. Bu insanlık devrimine siz de iştirak edin. Gönülleriniz bu dava için atsın, Diliniz bu davayı konuşsun ve kalemleriniz bu davayı yazsın. İnsanlığın ikiye ayrıldığı bir zamanda aziz ve özgür insanların saflarında yer alın ve küresel intifadanın şerefini bir madalya olarak taşıyın. Bu şeref sizden sonraki nesillere de aktarılsın. Küresel intifadaya ve bu intifadayı kuşanan özgür ruhlu cesur yüreklere selam olsun."  

"Küresel boykot mallarını almayın-aldırmayın"

İşgal rejimine hizmet eden küresel siyonist mallarına karşı dünya genelinde başlatılan boykota destek verilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Buradan tekrar hatırlatıyoruz: Ehli Vicdan, ehli iman olan ve kalbinde zerrece insanlık taşıyan herkese diyoruz ki küresel boykot mallarını almayın-aldırmayın. Unutmayın ki alınan her boykot malı bir bomba, bir tank veya bir füzedir."

"Ümmetin ve insanlığın izzet örtüsüne dokunan siyonist eller varsa, onlara karşı çıkan yiğitler de vardır"

Kudüs şehidi Hasan Saklanan'ın unutulmadığı basın açıklamasının sonunda, "Ümmetin ve insanlığın izzet örtüsüne dokunan siyonist eller varsa, onlara karşı çıkan yiğitler, Sütçü İmamlar da vardır elbet. Nihayetinde Şanlıurfa'dan bir yiğit çıktı adı Hasan Saklanan idi. İmanı, gayreti, cesareti kabul etmedi bu zilleti ve canını Rabbi Rahman'a teslim etti. Rabbimizden niyazımız; şehidimizin attığı bu adımın zulmün tahtını sarsması ve İslam dünyasının bu zelilce seyirciliğine son vermesidir.

Gazze'yi unutmama ve unutturmama adına elimizden ne geliyorsa yapacağız, insanlık ve Müslümanlığın bağrına hançer saplanmış iken buna seyirci ve ilgisiz kalmak elbette mümkün değildir.

Son olarak buradan tüm dünyaya haykırıyoruz: Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için yapılacak olan her türlü meşru eylemin yanındayız, tarafıyız ve destekçisiyiz." ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen öğrenciler sloganlar eşliğinde sosyal tesislerden üniversite camisine kadar yürüdü. (İLKHA)

Kaynak: ilkha