Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden işgal saldırıları sonrası özellikle İslam ülkelerinde işgal rejimi mallarına yönelik boykot uygulaması giderek rağbet görüyor.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Şenevler Mahallesi'nde de siyonist rejim bağlantılı ürünlerin bulunmadığı "FİDAM Boykot Market" hizmete açıldı.

İLKHA'ya konuşan FİDAM Boykot AVM temsilcisi Cengiz Rağbetli, yerli ürünlere teşvik çağrısı yaptı.

“Zulüm karşısında bir duruş sergiledik”

10 arkadaşıyla bir araya gelip böyle bir yer açmaya karar verdiklerini anlatan Rağbetli, "Boykot AVM’miz öncelikle yüzde 100 yerli ve milli ürünlerin pazarlara sunulduğu, tüketiciyle buluşturulduğu bir yer. Siyonist israil Filistin’de, Gazze’de yapmış olduğu zulüm karşısında bir duruş sergiledik." dedi.

“Boykotlu ürünlerin satılmadığı yerde gönül rahatlığıyla sepetlerini doldurabilirler”

Rağbetli, “Daha önce çeşitli alışveriş merkezlerinde yapmış olduğumuz alışverişlerde boykot konusunda hassasiyetimizi göstermek için ürünleri tek tek incelemek zorunda kalıyorduk. ‘Acaba hangi ürün boykotlu veya boykotsuz’ gibi düşüncelerle sıkıntılar yaşadık. Biz de vatandaşımızın bu sıkıntısını giderecek bir proje geliştirdik. Buraya gelip alışveriş yapan herkes gönül rahatlığıyla, seçmeden, düşünmeden, hiçbir sıkıntı yaşamadan tamamen yerli ve milli, boykotlu ürünlerin satılmadığı yerde gönül rahatlığıyla sepetlerini doldurabilirler.” diye konuştu.

“Özen göstermezsek siyonist markalı ürünlere destek olmuş oluruz”

Boykotun önemine işaret eden Rağbetli, yerli ürünlerin kullanılmasının ülke ekonomisine de destek olduğunu ifade etti. Rağbetli, "Biz bu pazarı millileştirirsek kendi ülkemizin ekonomisine, küçük işletmeleri, yerli üreticiyi destekleriz. Özen göstermezsek; piyasanın yüzde 70-80’ini elinde bulunduran siyonist markalı ürünlere destek olmuş oluruz. Türkiye Cumhuriyeti 80-90 milyon nüfuslu bir ülkedir, ‘ben alsam ne olur’ mantığından hareket ederseniz bunu herkes düşünürse çok mantıklı olmadığını görürsünüz.” şeklinde konuştu.

“Yerli üreticilerin bu tür firmaları desteklemeleri lazım”

Rağbetli, son olarak şunu söyledi: “Yerli üreticilerin bu tür firmaları desteklemeleri lazım. Onlar üretecek biz de tüketiciyle buluşturacağız. Böylelikle hem milli gelir artacak hem istihdam olacak hem ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Küçük işletmeler de malını pazarlayacak ve yeni alanlara sahip olacak. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Halkımız bu konuda hassas.” (İLKHA)

Kaynak: ilkha