Geçtiğimiz yıl 100. Yıl Girişimcilik ve Proje Ödüllerinde "Yılın En Başarılı Uluslararası Yenilikçi Derneği" ödülünü alan İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği, temsilcilik ağını büyütüyor.

İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği ve Gaziantep İl Temsilciliği'ni Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi Nail Bilen Caddesi üzerindeki Uğur Plaza'da açtı.

Açılışta konuşan İslami Değerler Akademisi (İDEA) Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Mustafa Yıldız, açılışa katılan davetlilere teşekkür etti.

İDEA'nın 2018 yılında İslahiye'de kurulduğunu hatırlatan Yıldız, "İşimiz çok zor ama bu bir gönül işi ve hepimizin ortak amacı iyiliği çoğaltmak." dedi.

"Çad'da 2 bin 500'ün üzerinde su kuyusu açtık"

İDEA olarak çalışmalarının büyük bir bölümünü Afrika'da yürüttüklerini belirten Yıldız, "Afrika'da da biz çalışmalarımızı daha çok Orta Afrika'da yer alan Çad ülkesinde yürütüyoruz. Çad'da belli temel sorunlara odaklanıyoruz. Bunlardan biri de Çad'ın su sorunu idi. Şu ana kadar Çad'da 2 bin 500'ün üzerinde su kuyusu açarak milyonlarca insanın su sorununu çözdük. Bunun yanı sıra arkadaşlarımızın kimisi Suriye'de kimisi ise Gazze'de çalışıyor. Çok bereketli bir kent olan Gaziantep'te yardımlaşmaya gönül vermiş vatandaşlarımız var. Biz her türlü yardım ve dayanışmayı devam ettireceğiz. Bizim asıl çalışma yaptığımız yer Afrika'dır. Ancak Gaziantep'te de yürütülen çalışmalara her türlü yardım ve desteği sunacağız." ifadelerini kullandı. 

"Mazlum insanların yardımına koşmak idealimiz oldu"

İDEA Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Necmettin Şekeroğlu da, "5-6 yıl önce 3-5 kişinin bir araya gelerek Afrika'nın en mazlum ülkelerinden biri olan Çad'da başlayan iyilik hikayesi yazılmaya devam ediyor. Bu hikâyenin 40 yıllık kadim dostluklar üzerine bina edildiğini söylemem gerekiyor. İslami Değerler Akademisi olan İDEA çalışmalarına başlayan bu ekip uzun bir yolculuk ile akademi çatısı altında kazanmış olduğu değerlerin yani paylaşmanın, yardımlaşmanın ve fedakârlıkların ete kemiğe bürünmüş halidir. Yeryüzünün neresinde olursa olsun mazlum insanların yardımına koşmak idealimiz oldu. Sadece Afrika'da su kuyusu açtırıp, kurban kesmek bizim için yetersiz olmuştu. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde üstlenmiş olduğumuz misyonun üstesinden gelerek bölgede adeta can simidi olduk. Bugün ise Filistinli kardeşlerimize yardımların ulaştırılmasında önemli bir köprü oluşturduk. Bundan sonra Gaziantep İl Temsilcisi Ahmet Atar kardeşim ile birlikte Güneydoğu Anadolu'da İDEA'nın hikâyesinin kahramanları olmak istiyoruz. Bu süreçte Gaziantepli kardeşlerimizin bizlere destek olacağından şüphemiz yok. Bu bölgede faaliyet gösteren STK, vakıf ve derneklerimize destek olmak borcumuz." diye konuştu.

Açılışa, İslami Değerler Akademisi (İDEA) Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Mustafa Yıldız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdülkadir Sökücü, Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Necmettin Şekeroğlu, Gaziantep Temsilcisi Ahmet Hasan Atar, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha