Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği tarafından yaklaşık 250 kişinin katılımı ile iftar programı düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliğinin hizmet binasında gerçekleşen iftar programında cemiyet üyeleri kardeşlik sofrasında esnaf ve halk bir araya geldi.

Akşam ezanı öncesi bir araya gelen vatandaşlar sohbet eşliğinde iftar saatini bekledi. Akşam ezanının okunmasıyla yapılan duanın ardından cemiyet üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte iftarını açtı.

İftar yemeğinin ardından akşam namazı cemaatle kılındı. Namazın ardından bir konuşma yapan Mustafa Karakurt Hoca, Ramazan ayının fazileti, oruç, zekât, sadaka ve teravih namazlarının mahiyeti ve önemi konularına değindi.

Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyalarında bu Ramazan ayında da zulümlerin devam ettiğini ifade eden Karakurt, "İşgalci rejim bir Filistin şehri olan Gazze'yi yıllardır dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü. Abluka altına aldığı Gazzeli kardeşlerimizin en temel ihtiyaçlarını temin etmelerine bile engel oluyor. Gazze'de siviller, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, topyekûn bir halk korkunç silahlarla, bombalarla katlediliyor. Gazze'de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmü yaşanmaktadır. Bizler asla bu zulme sessiz kalamayız." dedi.

Ramazan ayında yapılacak duaların da önemine değinen Karakurt, Gazze'de soykırıma uğrayan ve zulümler altında inleyen İslam coğrafyasındaki Müslümanlar için dualar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu tür iftar programlarını sürdüreceklerini ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Müslüm Yıldız ise bu vesile ile toplu iftar geleneğini sürdürmek istediklerini belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha