Türkiye'de eş zamanlı "Bisikletini al gel" etkinliği kapsamında Batman'da da bisiklet turu düzenlendi.

Batman merkez Turgut Özal Bulvarı Atatürk Parkı önünde bir araya gelen çok sayıda bisikletli, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için yüzlerce kişi bisikletleriyle şehir turu attı.

Yapmış oldukları etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilay Batman Şubesi Başkan Vekili Şehmus Yılmaz, bağımlılıkla ve uyuşturucuyla mücadele münasebetiyle sağlıklı yaşam ve sağlıklı nesil etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlediklerini belirtti.

Yılmaz, "Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı geleneksel olarak 11'incisini düzenlediğimiz bisiklet turumuz 'Sağlıklı yaşam ve sağlıklı nesiller yetiştirmek' adı altında bir araya geldik. Bağımlıklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak için her Yeşilay Genel Merkezimizin organize ettiği ve bugünde Batman'da gerçekleştirmekteyiz. Buraya 100'ün üzerinde Yeşilay gönüllüleri ve bisiklet severler katıldı. Ailesiyle ve çocuklarıyla çok sayıda bisiklet sürücüsü buraya gelerek katılım sağladılar." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucuyla mücadelede birlik ve beraberlik içerinde olmalıyız"

Şehmus Yılmaz

Yeşilay olarak amaçlarının insanları daha sosyal hala getirmek ve kötü alışkanlıkla mücadele etmeyi hatırlatmak olduğunu ifade eden Yılmaz, "Sağlıklı neslin ve yaşamın pedal çevirerek olduğunu bir nebze de göstermek istedik. Güzergâhımız ise buradan belediye kavşağına oradan tekrar geri dönüm Sağlıklı Yaşam Parkı'nda son bulacaktır. Ailelere ise şöyle bir çağrımız var; topyekûn kötü bağımlılıklar ve uyuşturucuyla mücadelede birlik ve beraberlik içerinde olmalıyız. Bu etkinliklerle de bağımlılıklarla mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha