Katil ve işgalci siyonist rejimin Gazze'deki insanlık dışı saldırılarında mağdur olan çocuklara yardım eli minik yüreklerden geldi.

Gaziantep'te Yarım Elma Oyun Evi'nde eğitim gören minik öğrenciler, duyarlı ve bir o kadar da anlamlı bir adım atarak kumbaralarındaki biriktirdikleri harçlıkları Gazze'deki akranlarına göndermek üzere Gaziantep Umut Kervanı'na teslim etti.

Katil ve işgalci siyonist rejimin kuşatması altında bulunan Gazze'deki Filistinli kardeşlerinin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için harçlıklarını bağışlayan minik çocukların bu duyarlı davranışı takdir topladı.

Ailelerinin teşvikleriyle Gazze'de aylardır mağdur olan akranlarına Gaziantep'ten yardım eli uzatan minik çocuklar, eğitmenleri eşliğinde Gaziantep Umut Kervanı'na geldiler.

Kumbara ve zarflara biriktirdikleri harçlıklarını Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan'a teslim eden minik çocuklar, daha sonra ise ihtiyaç sahipleri için yardım paketleri hazırladı.

Minik çocukların Gazze'deki akranlarına destek sunmasının çok değerli ve anlamlı olduğunu belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, çocuklara bu kocaman yürekli davranışlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çocukların yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi açısından büyük bir öneme sahip olan bu davranışın çok önemli olduğunu belirten Özaslan, çocukların ailelerine ve eğitmenlerine de duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Aynı zamanda bu tür kampanyaların, toplumda yardımlaşma kültürünü pekiştirdiğini ve dayanışma ruhunu da canlı tuttuğunu ifade eden Özaslan, "Şu anda Gazze'de soykırım halen devam ediyor ve Müslümanlar katlediliyor. Fakat dünya bu soykırımı seyrediyor. Biz Müslümanlar olarak bu zulme sessiz kalamayız. Yarım Elma Oyun Evi'nde eğitim gören minik kardeşlerimiz biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'deki akranları için Gaziantep Umut Kervanı'na teslim ettiler. Dünya bu soykırıma sessiz kalırken minikler ise bu soykırıma sessiz kalmadı. Bu soykırım karşısında dünyanın vicdanı sızlamazken minik çocuklarımızın vicdanı sızladı. Minik çocuklar ailelerinin de teşvikleriyle biriktirdikleri harçlıklarını bize getirdiler. Biz de inşallah minik çocuklarımızın, biriktirdikleri harçlıklarını inşallah Gazzeli kardeşlerine ulaştıracağız." dedi.

Gazze'deki katliamın devam ettiğini belirten Özaslan, Umut Kervanı Vakfı'nın Gazze'ye yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini ve bu anlamda hayırseverlerden destek istediklerini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha