Siyonist rejime destek veren firmaların ürünleri, birçok alan ve mekânda boykot edilmeye devam ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki kantinlerde siyonist rejime destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması için eğitimci ve vatandaşlardan yetkililere ve velilere çağrıda bulunuldu.

İdeal Eğitim Vakfı Mardin Temsilcisi ve okul idarecisi Ahmet Nas, dünya ticaretini ellerinde bulundurmakla güç kazanmaya çalışan bu tür ürünlerin, hiçbir okul ve diğer mekânlarda satılmaması ve bu konuda hem çocukların hem de öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“Kudüs yıllardan beridir işgal altında”

Nas, “Malum olduğu üzere kutsal mekânlarımızdan Kudüs yıllardan beridir işgal altında. Kudüs’ün esaretine karşı 7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı operasyonu oldu. Bu operasyondan sonra israil, kendi prestijini korumak ve kurtarmak için Gazze halkına katliamla cevap verdi. Bu katliam 7 ayı aşkın bir süredir devam etmektedir. Yahudiler, güçlerini ekonomiden alıyorlar. Dünya ticaretini ellerinde bulundurmakla güç kazanmaya çalışıyorlar. Bu minvalde elde ettikleri kazanımlarla Müslümanları eziyet altına almaya çalışıyorlar. Gerek ekonomik gerek siyasi olarak bu şekilde davranıyorlar” şeklinde konuştu.

Okullarda bu tür ürünlerin satılmaması için çağrıda bulunan Nas, “Bizim okullarımızdaki kantinlerimizde işgal boyunca boykota yönelik bazı girişimler oldu. Bunların devam ettirilmesi lazım. Çünkü bizim sağlam fıtrat üzerinde olan çocuklarımızın İsrail ürünleri ile zehirlenmemesi gerekiyor. Bu malların boykot edilmesi gerektiği gibi içlerinde insan fıtratına uygun olmayan katkı maddelerinin bulundurulmasını da unutmamak gerekiyor. Mesele sadece ekonomik yönden boykot edilmesi olmayıp çocuklarımızın sağlığı da mühimdir. Bu bilinci verirken aynı zamanda çocuklarımızın mazlumun yanında olmak, zulmedene karşı olmak bilincini kazanmaları için ciddi bir çaba içerisinde olmamız lazım. Bu boykotun asıl amacının, çocukların sevdiği dondurmaları ve diğer ürünleri satılmasını istemeyerek asıl hedefin ne olduğu bilincini de kazandırmak gerek.” ifadelerini aktardı.

Nas, boykotun sürekli olması tavsiyesinde bulunarak, “Boykot noktasında 7 aya yakın gündemde tutuluyor. Daha önceden de bu boykot çalışması az da olsa vardı. Bunun sürekli olması lazım. Sadece katliam devam ederken boykot yapmak eksikliktir. Malum katliamın ilk günlerinde boykot noktasında daha çok duyarlılık vardı. Ancak yavaş yavaş bu duyarlılık sönmeye başladı. Haliyle bu eylemi toplumda canlı, diri tutmak lazım. Özellikle bazı İsrail ürünlerin sezonu geldiğinde o mallarla ilgili gündeme taşımak gerekiyor. Bugün Gazze’de ateşkes yapılsa bile işgal hala devam ediyor. Siyonizm ile Müslümanlar arasındaki savaş bitmeyecek. Dolayısıyla bizlerin bu boykotun sadece katliamların yoğun olduğu zamanlarda değil sürekli yapmamız gerekiyor.” şeklinde ifade etti.

“Alınan her İsrail ürünü Müslüman kardeşlerimize atılan bir kurşun olarak gitmektedir”

Öğrencilerin, bu tür ürünlerle zehirlenmemesi için velilere çağrıda bulunan Ramazan Ürün, “Tüm Türkiye’ye çağrım geleceğimiz olan çocuklarımızı tehlikeye sokmamak için dikkatli olmaları gerektiğidir. İsrail mallarını almasınlar. Çünkü her alınan israil ürünü Müslüman kardeşlerimize atılan bir kurşun olarak gitmektedir. Dolayısıyla hem dünya hem de ahiretimiz için bu boykot çok mühim bir meseledir. Bu konuda milletin uyanık olması gerek. Eğer gerçekten kendimize Müslüman diyorsak bu konuda hem veliler hem de öğrencilerin duyarlı olmaları lazım. Özellikle öğrencilerin okullarda çoğunlukla yaz aylarında satılan İsrail dondurmalarını almamaları lazım. O dondurma, Filistin’deki kardeşlerimize sıkılan kurşun olarak geri dönüyor.” şeklinde konuştu.

"İsrail gerçekten Ortadoğu’da Firavunlaşmış durumda"

Ahmet Baki, "Yetkililer, İsrail ile ilişkiler konusunda fazla bir icraat yapmadıklarından bu boykot biraz sönük kalıyor. Diğer Müslüman devletler de onlarla işbirliği içerisindedirler. Her gün camide İsrail’i lanetliyoruz tabi ki. Sadece İsrail değil bu dünyada mazlumlarına kim zulüm yapıyorsa onu lanetliyoruz. Boykot mallarını devlet almazsa bizler de almayız. Hangi malın İsrail ürünü olduğu konusunda biz fazla bilgili değiliz. Onun için hükümet onların ürünlerini almazsa kimse almayacak. Bu konuda içimiz kan ağlıyor gerçekten. Çünkü oradaki insanlar zulüm altında. İsrail gerçekten Ortadoğu’da Fravunlaşmış durumda.” dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha