Yurt içi ve yurtdışında fakir, yetim ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Umut Kervanı her sene olduğu gibi bu bayram öncesinde minik yürekleri sevindirmeyi unutmadı.

İhtiyaç sahibi ve yetim çocuklar, aileleriyle birlikte davet edildikleri Umut Kervanı Temsilciliğinde, diledikleri kıyafet ve ayakkabıları beğenerek almanın mutluluğunu yaşadılar.

Yaptıkları yardım ile ilgili konuşan Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, yüzlerce çocuğa bayramlık elbise ve ayakkabı verildiğini belirtti.

"Yüzlerce çocuğumuzun bayramını bayram yapacağız"

Çelik, "Umut Kervanı olarak Şanlıurfa'da Ramazan ayı çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle gıda ve temizlik malzemesi verdik, şu anda da önümüzde bir bayram var. Bayrama 2-3 gün kala yüzlere çocuğumuza bayramlık elbise, ayakkabı veriyoruz. İnşallah yüzlerce çocuğumuzun bayramını bayram yapacağız. İçeride çocuklar elbise ve ayakkabısını kendileri seçiyor.  Bu durum da bizi mutlu ediyor." dedi.

"Hayır sahipleri de gelip bu çocukların sevincini paylaşmalı"

Hayır sahiplerine çağrıda bulunan Çelik, "Hayır sahipleri gelip bu çocukların sevincini paylaşsınlar. Nasıl bir bayram yaşadıklarını görsünler. Kendi elleriyle 1-2 çocuğu giydirip duaları birebir alsınlar. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Katkıların devamını bekliyoruz. Katkıda bulunurlarsa daha fazla çocuğu giydiririz inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha