Çocukluk yıllarında camide azarlanmış kişilerin önyargılarla büyüdüğüne değinen Gültekin, Peygamber efendimizin hayatına baktığımızda çocukların eğitimine çok önem verdiğini ve bundan dolayı başta aile olmak üzere din görevlilerinin bu konuda çok hassas olması gerektiğini söyledi.  

Gültekin, camilere giriş çıkış ve orada bulunmanın gerektirdiği adap (uyulması gereken kurallar) konusunda aile ve eğitimcilere düşen görevleri hatırlatarak tavsiyelerde bulundu.

"İlk mektep aile yuvasıdır ve arkasından camiler gelir"

Molla Salih Gültekin

Özellikle çocukların camiye gitme önemine değinen Gültekin, "Büyüklerin ne kadar camiye gitmesi önemliyse çocukların daha da önemlidir. Peki, neden? Çünkü bugünün küçüğü yarının büyükleri olacak olan çocukların yarın iyi bir birey olmaları için camilerden geçmeleri lazım. Peygamber Efendimizin hayatına baktığımızda çocukların eğitimine çok önem vermiştir. Zaten ilk mektep aile yuvasıdır ve arkasından camilerdir. Camilerin yapılış amacı sadece ibadet etmek için değildir. Özellikle halkımıza, cami cemaatine ve hocalarımıza sesleniyorum; çocuklarımızın ilerde iyi bir birey olmaları için onların önünü açmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar, geleceğimizdir"

Çocukların temel eğitimlerine katkı sunmada din görevlilerine çok büyük işler düştüğüne dikkat çeken Gültekin, "Başta din görevlileri olarak çocuklara sahip çıkmalıyız. Anne ve babalarından aldıkları eğitimden sonra bizlerin de gerekli eğitimi vermemiz lazım. Onun için camilerimizi hem ibadetle tanışmalarına hem de İslam'ı öğrenmeleri için çocuklara açmamız gerekmektedir. Çocukları camilere davet edeceğiz ki bu çocuklar eğitim alarak terbiyeyi öğrensinler. Eğer aile terbiye veremiyorsa ve bizler de veremezsek ve bu çocukların yaramazlıklarına katlanmazsak ileride bu çocuklar Allah muhafaza birer potansiyel suçlu olacaklardır." dedi.

"Çocuklar, camilerde aldıkları eğitimlerle kendilerini muhafaza ederler"

Camilerden uzak kalan çocuk ve gençlerin ileriki yaşlarında kötü yollara düşme oranlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Gültekin, konuşmasının sonunla şunları söyledi:

"Dikkat ediyoruz ki uyuşturucuya müptela olan, hırsızlığa bulaşan ve kötü yollara düşenlerin çoğu camiye uğramamış gençlerdir. Elhamdülillah camiye gelen ve yolunu tanıyan gençlerin neredeyse tamamı kolay kolay kötü yollara girmiyor. Çünkü çocuklar beyaz bir sayfa gibidirler, anne, babalar ne işlerse ve camilerde aldıkları eğitimlerle kendilerini muhafaza ederler. Bu konu için birçok örnek verebiliriz. Bu konu hakkında peygamber efendimizi örnek almamız lazım. Bundan dolayı cami kapılarını sonuna kadar çocuklara açacağız. Büyükler olarak çocuklara şefkat gösterip sahip çıkacağız. Allah muhafaza bir hoca, bir imam veya cami cemaatinden birisi çocuklarından birisini yaramazlık yaptı diye camiden kovarsa ve bu çocuk kovulduktan sonra tehlikeli bir birey olursa onun vebalini Rabbimiz bize soracaktır." (İLKHA)

Kaynak: ilkha