Şanlıurfalı olan ve Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal mahallesinde resmi olarak imamlık yapan dört çocuk babası 34 yaşındaki Hasan Saklanan, Gazze'deki katliam ve soykırıma karşı Kudüs'te düzenlediği bıçaklı eylem sonrası, siyonist işgalciler tarafından şehid edilmişti.

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Kudüs’te siyonist işgalciler tarafından şehid edilen Şanlıurfalı Hasan Saklanan taziyesine katıldı.

Gül'e, Mil Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Çapan da eşlik etti.

Gül, taziye ziyaretinde yaptığı açıklamada Şehid Saklanan'ın ailesine başsağlığında bulunurken, Dışişleri Bakanına ve hükümete de çağrıda bulunarak, şehidin naâşının bir an önce Türkiye'ye getirilmesini ve şehidin cenaze namazının önce İstanbul'da Ayasofya Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Şanlıurfa'ya baba ocağına getirilerek bir cenaze namazının da burada kılınması gerektiğini belirtti. Bu talebin sadece aileye ait olmadığını aynı zamanda tüm Şanlıurfa'lıların talebi olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra taziye evinden ayrılan Gül ve beraberindekiler, Şehid'in Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olması hasebiyle, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan'ı da ziyaret ederek taziyelerini ilettiler. (İLKHA)

Kaynak: ilkha