Lübnan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Etiyopya'da ET-AXK numarasıyla tescil edilen Etiyopya Havayolları'na ait bir uçağın Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na "Tel Aviv" logosuyla iniş yaptığını duyurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uçağın apronda belirlenen park yerinde durduğu sırada havalimanı güvenlik servisinin uçağın gövdesinde "Tel Aviv" ibaresinin bulunduğu bilgisini verdiği belirtildi.

Müdürlük, Etiyopyalı şirketle yaptıkları görüşmede, uçağı satın aldıktan sonra ilk kez indiği havalimanının adını yazıldığı ve uçağın Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na uçuşundan önce bu konuya dikkat etmediklerini belirttiklerini ifade etti.

Açıklamada, "Şirketten Beyrut'tan kalkışına izin vermeden önce uçağın gövdesindeki ibareyi kaldırmasını istedik, şirket de bunu yaptı ve söz konusu ibareyi kaldırdı. Ayrıca şirketten Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na inmeden önce şirketin uçağında israil düşman varlığıyla ilgili herhangi bir logo bulunmamasını sağlamak için gerekli önlemleri alması istendi." denildi.

Mayıs 2023'te Lübnan, hisselerinin bir kısmı siyonist rejime ait bir şirket olduğu için Kıbrıslı havayolu şirketi TUS AIR'in hava sahasında uçmasını veya uluslararası havaalanına iniş yapmasını yasakladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha