"Madrid Filistin ile Üniter Asamblesi" adlı örgütün çağrısıyla, "Her zaman Filistin direnişiyle" başlığı altında kent merkezinde yapılan yürüyüşte, "İsrail'e boykot", "Bu bir savaş değil, soykırım", "Katil Netahyahu", "Özgür Filistin", "Adalet", "İsrail vuruyor, ABD ve AB sponsorluk yapıyor" sloganları attı.

Okunan manifestoda "derhal ve kalıcı ateşkes" çağrısı yapılırken İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki işgal ordusunu çekmesi, İsrail devletinin Filistin halkına uyguladığı soykırıma son vermesi, Gazze'ye uygulanan ambargoların kaldırılması, İsrail ile silah ticaretinin durdurulması ve bu ülkeye ekonomik yaptırımlar getirilmesi talep edildi.

Göstericiler, İspanya hükümetinden siyonist rejim ile tüm siyasi, diplomatik, ekonomik, kültürel, sportif ilişkileri kesmesini istedi. 

Gösteride, Filistin halkının, "sömürgeleştirilmiş, apartheid ve etnik temizlik kurbanı bir halk olduğu" belirtilerek, Birleşmiş Milletler kararlarında tanınan Filistin halkının direnişine her türlü imkanla destekleneceği kaydedildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha