Ürdün'de İslami ve ulusal öğrenci grupları, "Direnişi Desteklemek İçin Öğrenci Forumu" adıyla bir araya geldi.

Forumdan yapılan açıklamada, Gazze için yapılacak protestoların "Ürdünlü Öğrenciler Gazze'yi Destekliyor" başlığı altında gerçekleştirileceği ve her üniversitedeki öğrenci güçleri ve bloklarla koordineli olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, batı ülkelerindeki üniversitelerde Gazze için düzenlenen eylemler takdir edilerek, "Amerikan üniversitelerinde Filistin davasını desteklemek ve Gazze'yi ve direnişini desteklemek için bu üniversitelerdeki onurlu öğrencilerin önderliğinde gerçekleşen eylemlerin benzeri görülmemiş eylemler" olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "30'dan fazla Amerikan üniversitesinde kampüsleri ve meydanları ateşleyen bu kutlu kıvılcım, dünya çapında çok sayıda üniversitede genel ve normal bir durum haline geldi. Bu eylemler, Nazi işgali ve Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve yıkıma, insanlık suçlarına karşı doğal bir tepkidir." denildi.

Dünyanın her yerindeki öğrencilerin, kısıtlama veya güvenlik soruşturması olmaksızın fikirlerini ifade etme özgürlüğüne sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Üniversitelerimizi, milli, dini ve Arap sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Arap ve İslam dünyasındaki bizler, Filistin davasını desteklemeye daha layık olduğumuz için, sevgili ülkemizin tüm üniversitelerindeki idari ve öğretim organlarına öğrencileriyle birlikte katılmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

 Son günlerde Amerikan ve Avrupa üniversitesinde öğrenciler Gazze için dikkat çeken eylemlerde bulunurken çoğu protesto gösterisi polis şiddetine sahne oldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha