İhvan-ul Müslimin Sözcüsü Dr. Talat Fehmi, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Müslümanları Gazze'ye bağış yapmaya çağırdı.

Dr. Talat Fehmi, "Arap dünyası ve İslam alemine şu çağrıda bulunuyorum; Gazze ve Filistin halkı erdemli insanlardır, mutedil insanlardır. Ümmetin haysiyetini, onurunu savunuyorlar. Biz Müslümanlar için bir emanet olan Mescid-i Aksa'yı koruma adına Aksa Tufanı savaşındalar. Bu savaşı ümmet adına veriyorlar. Biz de onlarla birlikte durmalı, onlara destek olmalı, davalarını yaymalı ve rızkımızı onlarla paylaşmalıyız." dedi.

"Biz bağış demiyoruz, gönüllülük demiyoruz" diyen Fehmi "Kesin bir yükümlülükten bahsediyoruz. Kim bir mücahidin ihtiyaçlarını karşılarsa o da onunla cihad etmiş gibi olur. Onlar şimdi cihattalar, aç ve bitkinler. Bombardımanın her türlüsüne maruz kalıyorlar. Yine de davalarını terk etmiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Tüm Müslümanlar Gazze halkına karşı görevlerini yerine getirmeli" diyen Fehmi "Hakları iade edilene kadar onlarla birlikte durmalı, onları desteklemeliyiz. Onlar cihat ve dua insanlarıdır. Yüce Allah'tan bu kutsal ayda onlara zafer vermesini, onlar için her iyi şeyi kolaylaştırmasını, üzerlerine iyilik yağdırmasını, hayatlarını zorlaştırmamasını ve kibirli siyonistler ile siyonistlere yardım eden zalimlerde bize ayetlerini göstermesini diliyoruz." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha