Sabahın erken saatlerinde başlayan seçim için oyunu kullandıktan sonra okulları gezen HÜDA PAR HÜDA PAR Mardin Büyükşehir adayı Çevik, seçimin Mardin genelinde sakin ve sorunsuz bir şekilde sona erdiğini dile getirdi.

Çevik, “Bugün 31 Mart 2024 Mahalli İdare Seçimlerini yerinde gözlemledik. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah. Seçimlerin özelde Mardin’imiz için genelde ülkemiz, insanlık âlemi ve İslam âlemine hayırlar, bereketler getirmesini temenni ediyorum. Bu seçimler birer yarıştır. Bu yarışta kim seçilirse seçilsin, seçilen adayların Allah’a hesap verme bilinciyle halkımızın kendilerine tevdi ettiği emaneti muhafaza etmeleri en büyük dilek ve temennimizdir. Bizler bu seçim sürecinde halkımıza gittik, iç içe olduk. Bu emaneti muhafaza edeceğimizin sözünü verdik elhamdülillah. Bu sürecin sonuna bugün geldik.” şeklinde konuştu.

İl genelinde oy kullanma oranlarına değinen Çevik, “Kırsalda birçok okulumuzu gezdik. Artuklu merkezde birçok okulumuzu gezdik. Elhamdülillah sükûnet içerisinde, sağduyu içerisinde seçim havası mevcuttu. Çok ufak tefek sıkıntılar dışında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Dikkatimizi çeken şey oy kullanım noktasında yüzde 50 ila yüzde 70 arasında oyların kullanıldığına şahit olduk. Rabbim bu seçimleri özelde ilimiz genelde ülkemiz İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile kılsın.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha