Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Gelibolu'da Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Romanya'ya gitti." ifadesi kullanıldı.

Bakan Güler geçtiğimiz gün, TBMM'nin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamıştı.

Irak ile ortak harekât merkezine ilişkin açıklama yapan Güler, "Onlarla beraber ortak çalışacağız, sonra ortak harekât merkezinin sorumlulukları belli olacak. Şimdi sadece kurulma konusunda iki taraf da ortak karar aldı" dedi.

Atina'da gerçekleşen Türkiye- Yunanistan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı için ise Güler, "Heyet dönünce öğreneceğiz. Ama olumlu. Karşılıklı iyi niyetle yürütülüyor" açıklamasını yaptı.

ABD'den F-16 savaş uçaklarının alımına ilişkin soru üzerine de Güler, "Konuşuyoruz. Yakında her şeyle ilgili neredeyiz, bütün hepsini öğreneceksiniz. Çalışıyoruz" diye cevap verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha