Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Şubesi iş birliğinde Siverek İlçesinde "Peygamber Sünnetinde Ailenin Önemi" ile "İyi Bir Müslüman Nasıl Olmalı" konulu konferans ve panel düzenlendi.

Düzenlenen konferans ve panele yaklaşık bin 330 vatandaş ve öğrenci katılım sağladı.

Siverek İlçe merkezinde bulunan okullarda birer konferans verildi. Güncel meselelerin yanı sıra, rol model şahsiyetler, iyi bir insanda bulunması gereken hasletler ve gençlik konularında yapılan sunumlar yapıldı.

Konferans ile ilgili düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Atilla Yargıcı, kurumlar arası iş birliği ile başarının arttığını belirterek, "Gençleri milli ve manevi değerlerle donatmanın kurumların ortak amacı olmalı, konferans verdiğimiz okulda öğrencilerin bize yönelttiği sorulardan son derece memnun oldum. Öğrencilerin konferansı dikkatle izlemeleri, zekice soru sormaları onların bu tür etkinliklere ve bilgiye nasıl alakadar olduklarını göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdülhamit Turgut, Peygamber sünnetinde ailenin önemine dikkat çekti.

Müftü Turgut, "Huzurlu ve güvenli bir toplumda yaşamak istiyorsak, Dinimizin bizden istediği ilke ve prensiplere uymakla gerçekleşebilir. Dinimizin güzelliklerini sahih ve doğru yerler ve kişilerden almalıyız." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha