'Peygamberimizi anlamadan, onun hayatını öğrenmeden ve okumadan bir Müslüman olarak hayatı gerçek manada yaşayabilmek çok zordur' diyen Pinal, "Mevlid-i Nebi Haftası"nın Peygamberimizi anlama ve hayatını öğrenme fırsatı sunduğunu belirtti.

Pinal, bizim için ömrümüzün her anının bir Mevlid-i Nebi olması gerektiğini ifade ederek, Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan kitapların başucu kitaplarımız olması gerektiğini ve bu kitapların mutlaka her gün okunması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, gençlerin Peygamberimizin ve diğer peygamberlerin hayatını anlatan kitapları okumasının önemine değindi ve buna dair tecrübelerini paylaştı.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, insan zihninin boşluk kabul etmediğini ve mutlaka sağlıklı bilgilerle doldurulması gerektiğine dikkat çekti.

Pinal, "Bilgiyi kaynağından alamazsanız, onun yerine batıl yanlış fikirler zihinleri işgal eder. Dolayısıyla bu bizi nurdan zulme, karanlığa doğru götürür. Zihinlerimizi Peygamber sevgisiyle doldurmalıyız ve onun hayatını anlamalıyız. Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan yüzlerce güzel eser bulunmaktadır. Bu eserleri mutlaka alıp baştan sona bir değil, onlarca kez okumalıyız. Sevgili Peygamberimizi anlamadan, onun hayatını öğrenmeden ve okumadan bir Müslüman olarak hayatı gerçek manada yaşayabilmek çok zordur. Bu sebeple, 'Mevlid-i Nebi Haftası' Peygamberimizi anlama ve hayatını öğrenme fırsatı sunmaktadır." dedi.

"Peygamberimizi anlamak için okumak zorundayız"

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal

Bizim için ömrümüzün her anının bir Mevlid-i Nebi olması gerektiğini ifade eden Pinal, "Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan kitaplar başucu kitaplarımız olmalı. Diğer kitapların yanında mutlaka bulunmalı, her gün Peygamberin hayatından bir pasaj, bir bölüm okunmalı. Zira Peygamberimizi anlamak için okumak zorundayız. Okuma, süreklilik gösteren bir eylemdir ve Peygamberin hayatını sürekli okuduğumuzda onu en güzel şekilde anlamaya çalışırız. Bu, bizim için çok önemlidir. Bu alanda çok güzel eserlerimiz var. Gençlerin Peygamberimizin ve diğer peygamberlerin hayatını anlatan kitapları okumaları önemlidir. Geçtiğimiz bayram ziyareti yolculuğunda 4 saatlik bir sesli kitap dinledim. Dinlerken yolun nerede bittiği, zorluğunun ne olduğunu unuttum. Bu şekilde çok büyük imkanlar var. Gezerken, otururken de bilgilenme imkanları var. Tavsiyem, yüce Peygamberimizin hayatını hiç zaman kaybetmeden okumalarıdır. İnsanda bulunan ikinci boşluk ise midesi ve 'Midemi boş tuttum, günlerce yemeyeceğim' diyen insan hayatını sürdüremez. Nasıl yemediğimizde maddi, biyolojik yapımız devam edemiyorsa, sağlıklı bilgi alamadığımız zaman da bu dünyevi hayatımızla birlikte uhrevi hayatımıza giden yolculuğumuz sağlıklı olmaz." şeklinde konuştu.

"Çocukların Peygamber sevdası ve sevgisiyle yetiştirilmeleri çok önemli"

İnancımızın, evlatların anne ve babalarına öf bile dememeleri gerektiğini, ama anne ve babalara da büyük sorumluluk yüklediğini ve çocuklarını Peygamber sevdası ve sevgisiyle yetiştirmek zorunda olduklarını ifade eden Pinal, "Peygamberi sevdirmek, sevmek anne ve babanın en başta gelen görevleri arasındadır. Yüce Peygamberimizi öğretmeden ve tanımadan onu sevmek mümkün değildir. Peygamberi tanımak ve öğrenmek, ona olan sevgiyi derinleştirecek ve artıracaktır. Bu yüzden anne ve babalara tavsiyem, mutlaka Peygamber sevgisini oluşturacak Kur'an kurslarına veya bir hocanın yanına götürmeleridir. Çünkü anne ve babaların bu eğitimi vermeleri bazen güç ve zor olabilir." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha