STK ve siyasi parti temsilcileri MAZLUMDER Adıyaman Temsilcisi Avukat Abdurrahman YILDIRIM öncülüğünde adliyeye giderek siyonist işgal çetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir"

Adliye çıkışında açıklamada bulunan Yıldırım, "İşgalci israil rejimi kurulduğu günden beri Filistin topraklarını işgal etmek suretiyle, on binlerce insanı öldürmüş, yüzbinlerce insanı yaralamış, sakat bırakmış; mallarına, ibadethanelerine, hastanelerine, okullarına zarar vermiş ve onları evsiz bırakmıştır. İşgalci rejim bunun da ötesinde işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma uygulamış, Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmiş, Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir. İşgalci israil güçleri, 7 Ekim sonrası süreçte silahsız ve savunmasız Gazze halkını havadan ve karadan, hedef gözetmeksizin ve asker, sivil ayrımı yapmaksızın bombalamaya başlamıştır. Bu süreçte işgalci israil hiçbir hedef gözetmeksizin okul, cami ve hastane gibi savaşta dahi mutlak surette korunması gereken insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiş, başta soykırım olmak üzere çok sayıda suç işlemiştir." dedi.

"Çocukları hedef alarak Gazze halkına karşı açık bir soykırıma girişmiştir"

Çocukların acımasızca katledildiğine değinen Yıldırım, "Dünya genelinde yapılan eylemlere ve gösterilen tepkilere rağmen soykırımdan vazgeçmeyen işgalci İsrail, 7 Ekim 2023'ten bugüne dek geçen beş aylık sürede kimyasal silahlar da kullanarak 30 bin den fazla insanı katletmiş, on binlerce insanı ağır yaralamış, Gazze halkını açlık ve sefalete mahkûm etmiştir. Uluslararası sözleşmelere, BM kararlarına ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından 26 Ocak 2024 tarihinde açıklanan İhtiyati Tedbir Kararlarına rağmen işgalci İsrail, Filistin halkını topyekûn yok etme ve özellikle Gazze şeridinden sivil halkı sürgün etme gayesi ile doğrudan sivilleri, özellikle çocukları hedef alarak Gazze halkına karşı açık bir soykırıma girişmiştir." ifadelerini kullandı.

"Ocak ve Şubat 2024 verilerine göre israille ticaret daha da artmıştır"

Yıldırım son olarak, "Diğer taraftan 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Türkiye'den israile yönelik olarak ticari faaliyetlerin aralıksız olarak devam ettiği, özellikle birtakım ticari ürünlerin silah yapımında kullanılan hammadde niteliğinde olduğu, birtakım ürünlerin ise doğrudan askeri malzeme vasfında olduğu ya da askeri amaçlarla kullanıldığı bilinen bir gerçek olup birçok medya organında da buna ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Bu konuda eylemler ve basın açıklamaları yapılmış, bu ticaretin kirli bir ticaret ve suç olduğu kurumumuzca da her fırsatta dile getirilmiştir. Bu ticareti yapan gerçek kişi tacirler ve şirketlerin yöneticileri ikaz edilmiştir. Ancak bırakın azalmayı Ocak ve Şubat 2024 verilerine göre israille ticaret daha da artmıştır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha