Aksaray metro çıkışında toplanan anneler, Gazze'de yaşanan soykırımı telin etmek ve Gazzeli annelere destek vermek amacıyla oturma eylemi yapıp basın açıklaması düzenledi.

Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanı Meryem Kiraz, "7 Ekim 2023’ten bu yana Refah bölgesine 1,5 milyona yakın yerinden edilmiş Filistinli göç etmek zorunda kaldı. Katliamların başladığı günden bu yana en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 735 Filistinli zalimce katledildi ve şehit edildi. 78 bin 108 Filistinli de yaralandı. Gazze'nin yüzde 60’ı da harap edildi. Bu barbarlık, bu soykırım aralıksız devam ediyor. Kana susamış siyonistler her geçen gün daha da gaddarlaşıyor. Zalimlik mi, kana susamak mı, barbarlık mı? Tüm kavramlar aciz kaldı." dedi 

Kiraz, "Bu zulmü ifade etmeye kelimeler kifayetsiz kaldı. Biz bugün Gazze annelerinin dramına dikkat çekmek için oturma eylemi yapıyoruz. Yeterli değil ama elimizden duadan sonra gelenleri yapmaya gayret ediyoruz. Bu zulme sesiz kalanlar, yetki ve imkanlarını kullanmayanlar tarihin sayfalarında kara bir leke olarak yerlerini aldı. Ey İslam coğrafyası, ne zaman bu zulme dur diyeceksiniz? Zulüm arşı alaya yükseldi, sesiniz ve tepkileriniz nerede? Biz artık annelerin, çocukların feryadına ve katledilişine şahit olmak istemiyoruz! Yetki ve güç sahiplerini bu zulme dur demeye çağırıyoruz. Tüm öğrencilerimiz, sizlerde mazlum Filistin'e ses olabilirsiniz. Avrupa, Amerika’da tepki veren öğrenciler gibi sizlerde tepkinizi verin. Bu zulüm karşısında insan olan susmaz, tepkisiz kalamaz." diye konuştu.

HÜDA PAR Kadın Kolları adına basın açıklamasını okuyan Şükran Yalçın, "Bugün tüm dünyanın gözleri önünde, anneler Gazze’de katledilmektedir. Gazze’de yüreği yanık anneler, sekiz ay içerisinde 15 bin çocuk ve minik yavrularını soğuk toprağın bağrına bıraktı. Yine aynı şekilde 10 bin anne şehid oldu. Gazze'de anneler çocuklarını sevemeden şu zulüm dolu dünyadan göçüp gittiler. Gazze'de annelerin ve masum yavrularının siyonist işgal çetelerinin bombaları altında katledilmesine tüm dünya seyirci kalmaya devam etmektedir. Filistin’de anneler tam 75 yıldır, kan, gözyaşı ve mağduriyet içerisinde, evlatlarını sevmekten mahrum bırakılarak her türlü zulme maruz kalmaktadır. Her türlü zulüm ve mağduriyete maruz kalan anneler, yılda bir kez değil her gün hatırlanmalı ve insanlığın vicdanı harekete geçmelidir. "şeklinde konuştu.

Gazze’de insani koridorun kapanmasıyla büyük zulme maruz kalan anneler, açlığa maruz bırakılmıştır

Filistinli anneleri katlederek anneliklerini çalan işgalci Siyonist çetelerden hesap sorulmalı diyen Yalçın, "Söz konusu katliam ve soykırıma seyirci kalınmamalıdır. Hiçbir ölçü ve kaide tanımayan siyonist terör şebekesi, Gazze'de okul, hastane, yerleşim yerlerini bombalamakta, sivil ve savunmasız insanları katlederek soykırım suçu işlemektedir. Filistin’de hayatın normal akışı durmuştur. Enkazlar yığını içerisinde anne olmak çok zor. Filistin'de anne olmak, kor ateşten ateşi avuçlamaktan daha zor bir vaziyete gelmiştir. Filistin'de anneler çocuklarını okula gönderememektedir. Gazze'de eğitim yok ama eğitimi görecek masum yavrularda yok. Çünkü mazlum yavrular, kara toprağın bağrına gömüldüler. Gazze'de anneler, çocuklarını hastaneye götürememektedirler ne hastane kaldı ne ilaç kaldı ne de hayat kaldı. Gazze'de insani koridorun kapanmasıyla büyük bir mezalime maruz kalan anneler, açlık ve kıtlığa maruz bırakılmıştır. Gazze'de anneler çocuklarının gözlerinin önünde açlıktan hayatını kaybetmesinin acısını yaşamaktadır. Her gün siyonist işgalcilerin, bombardımanı altında, yavrularının korkudan titreyen bedenlerine sarılan anneler, modern çağın vahşi ve karanlık yüzünü tüm dünyaya göstermektedir. Gazzeli anneler, Batı'nın vicdan, merhamet, şefkat ve insanlıktan çıkmış çirkin yüzünü ortaya çıkarttı." dedi.

Gazze’de anneler yavrularına doyamadan bu zulüm dolu dünyadan göçüp gidiyorlar

Yalçın, "Sözde kadın hakları, anne hakları, çocuk hakları gibi yaldızlı sözlerle, tüm dünyayı adeta hipnoz eden emperyalistlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkaran Gazzeli annelerin feryatları arşı alayı titretmektedir. Kana, gözyaşına, talana ve zulme doymak nedir bilmeyen batının maskesi düşmüştür. Gazze'nin şefkat kahramanı anneleri, batının çirkin yüzünü ortaya çıkarmıştır. Yıkılan enkazların altında anneler yavrularına, yavruların da annelerine sarılmış vaziyetteki görüntüleri içimizi acıtmakta, yüreğimizi dağlamaktadır. Gazze'de anneler yavrularına doyamadan, sevemeden bu zulüm dolu dünyadan göçüp gitmektedirler. Gazze'de yaşanan kıtlıktan dolayı anneler, açılıktan ölen çocuklarının acısını yaşamakta, bu acı yüreklerimizi dağlamaktadır. Bu acı hepimizin acısı, 'ben insanım' diyen herkesin acısı olmalıdır. "diye konuştu.

Buradan vicdan sahibi tüm ülkelere seslenen Yalçın, "Artık bu zulmü durdurun. Annelerin sadece anneler gününde hatırlanmadığı, her günün anneler günü olduğu bir dünya inşa edelim. Buradan başta Türkiye olmak üzere vicdan sahibi tüm devletlerden ve uluslararası aktörlerden talep ediyoruz.  Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının son bulması için kalıcı bir ateşkesin sağlanması, insani koridorun açılması ve yurtlarından edilmiş olanların koşulsuz yaşadıkları bölgelere geri dönmesi sağlanmalıdır. İşgal rejiminin saldırıları nedeniyle yıkılan ve tahrip edilen yerleşim yerleri, cami, okul, hastane, sağlık kuruluşu, hükümet kamu binaları başta olmak üzere 300 bin konutun inşası yönünde adımlar atılmalı ve tahrip edilen yerleşim yerleri yeniden mamur edilmelidir. HÜDA PAR Kadın Kolları olarak, bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistinli Annelere selam olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha