İşgal kuvvetleri, Ra’nana eylemini gerçekleştiren esir Mahmud Ali Zeydat ve esir Ahmed Muhammed Zeydat’ın El-Halil’in doğusunda yer alan Beni Naim beldesindeki evini yıktı.

İşgalcilerin, dün gece Beni Naim beldesine baskın düzenlediği ve Ez-Zeydat Mahallesi’ni kuşatma altına aldığı, daha sonra Filistinli iki esirin evlerini yıktığı bildirildi.

Ayrıca yıkım işlemi sırasında esirlerin evlerine yakın caddelerde işgalciler ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

İşgalciler, Filistinli iki esiri Ocak ayında Tel Aviv’de gerçekleştirilen, siyonist bir kadının ölümüne ve 18 kişinin yaralanmasına yol açan Ra’nana eyleminin failleri oldukları gerekçesiyle esir almıştı.

İşgalciler dün de Kudüs’e bağlı Beyt Hanina beldesinde şehit Halid El-Muhtesib’in ailesine ait evi yıktı.

Yerel medya kaynakları, işgal kuvvetlerin Beyt Hanina beldesi El-Eşkariyye Mahallesi’nde üç katlı bir binanın zemin katında yer alan evin bir bölümünü yıktığını ve diğer bölümünü ise beton dökerek kapattığını belirtti.

Naaşı hâlâ ailesine teslim edilmeyen 21 yaşındaki Halid El-Muhtesib, 12 Ekim 2023’te Kudüs’ün Eski Belde semtindeki Er-Reşidiyye Okulu yakınlarında işgal kuvvetleri tarafından şehit edilmişti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha