Filistin'de yaşanan vahşete tepki gösteren Siverek halkı, bugün ikindi namazından sonra Siverek HÜDA PAR Gençlik Kolları öncülüğünde Sulu Camii'nden Lezgo Parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte sık sık siyonist işgalcilere tepki ve Gazze'ye destek içeren sloganlar atıldı. Yürüyüşe Siverek HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Abdurrahim Sımak, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve halk eşlik etti.

Yürüyüşte Hür Gençlik kolları gençleri tarafından giyilen kanlı kefen kostümü ve minik kız çocuklarının kucaklarında kanlı bebek maketleri dikkat çekti.

Yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan adayı Abdurrahim Sımak, zulüm son bulana kadar tepkilerinin devam edeceğini belirterek, "Yıkılacaksın israil enkazını göreceğiz, sana ülke diyenin yüzüne tüküreceğiz. Bizler dün olduğu gibi bugün de meydanlarda, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu etkinlik, bu yürüyüş zulüm son bulana kadar devam edecek." dedi.

"Yükselen feryatlar son bulana kadar tepkimiz devam edecek"

Sımak, "Yükselen feryatları duymamak ne mümkün. Bu haykırışa sessiz kalmak ne mümkün. Kulaklar değil kalpler titremekte. Gözler değil vicdanlar görmekte bu zulmü. Bu bir savaş değil soykırımdır. Mesele bir avuç toprak değil İslam mukaddesatlarıdır. Hangi dil hangi yürek buna sesiz kalabilir. Bu soykırımı hangi vicdan kabul edebilir. Bu savaş bir insanlık suçudur. Bu savaşın yuvarlak masalarda alınan kararlar ile son bulma devri sona ermiştir. Bu savaş ile Müslüman ülkelerin başındaki liderlerin maskeleri düşmüştür. Bir avuç inanmış Müslüman tüm dünyaya insanlık dersi vermektedir. Değerli kardeşlerim şu an alevler içinde olan Gazze semaları değil imanımızdır. Alevlerde yanan canlar bizim canlarımızdır. Ölen bizler ölümsüz olan, göğsü iman dolu Selahaddinlerimizdir. Ey kutlu davanın neferleri Selahaddin'in, Nureddin'in, Abdülhamid'in kardeşleri hep beraber haykıralım." şeklinde konuştu.

"Bu yürüyüş bir insanlık yürüyüşüdür"

Sımak, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "De ki ey kâfirler yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürükleneceksiniz. Değerli Siverek halkı bu yürüyüş bir kınama yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş bir insanlık yürüyüşü bir onur yürüyüşüdür. Atılan adımlar mesafeleri kısaltmak için değil, safları belirlemek için atılmıştır. Değerli bacılarım yürüyüşünüz, zulme sessiz kalan dilsiz şeytanların maskelerini yerlere sermiştir. Nasıl ki sizler burada saflarınızı belli ediyorsanız. Gazze’deki bacılarımız da dünyaya adamlık dersi vermektedirler. Bu davanın Zeyneplerine, Fatımalarına binlerce selam olsun. Bizler mevki ve makamların koltuklarda değil, Allaha olan bağlılıkta olduğunu bugün çok daha net görmekteyiz ve görüyoruz ki özgür Kudüs yolunu aydınlatacak meşale görünen gözlerin, ellerin de semaya doğru yükseltilmektedir."

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha