HAMAS’ın herkesin taleplerine uygun koşullar ileri sürdüğünü belirten Cebbarin, savaşın sona ermesinin ve insani yardımların ulaşmasının, ablukanın kırılmasının ve yeniden imar faaliyetlerinin başlamasının uluslararası toplumun talebi haline geldiğini bildirdi.

Cebbarin, Arap Dünyası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, esir takası anlaşması yapılabileceğine işaret ederek, Filistin direnişinin müzakerelerde makul bir yaklaşım ortaya koyduğunu ifade etti.

Müzakerelerde ilerleme sağlanamamasının sebebini işgal rejiminin siyasi krizde olmasına ve hükümet içindeki anlaşmazlıklara bağlayan Cebbarin, işgal rejimi heyetlerinin müzakerelere elleri boş geldiklerini ve makul öneriler sunamadıklarını söyledi.

Müzakerelere kapıyı kapatmayacaklarını açıklayan Cebbarin, Gazze Şeridi’nde esir tutulan İsraillilerin akıbetlerinin Netanyahu’nun iç politika hesaplarına bağlı olduğunu kaydetti.

Cebbarin, siyonist esirlerin ailelerine seslenerek, çocuklarının hayatlarını kurtarmak için zamanın tükenmekte olduğunu ve Netanyahu’nun siyonist esirleri öldürmek istediğini belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha