Cam balkon sektörü önceleri lüks iken şu an balkonların odalara dönüştürme şekliyle yaygın bir kullanım alanı olmaya başladı.

Son zamanlarda talebin artması ve artan maliyetlerin sürekli zam olarak yansıması nedeniyle sektörde sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

 Sektör esnaflarından Hakan Gökmen, cam balkon önceleri lüks iken şu an her evin ihtiyaç duyduğu bir araca dönüştüğünü bunun da talebi arttırdığını belirterek bunun sebebini şu şekilde açıkladı:

"Bazı evlerin 2+1 şeklinde küçük olması veya ev hane halkının kalabalık olması nedeniyle, evdeki balkonu cam balkon olarak yaptığı zaman eve bir oda katmış oluyor. Bu şekilde olduğu için halk arasında cam balkon çok tercih ediliyor." 

"Sektörde maliyetlere yapılan sürekli  zamlar nedeniyle halk arasında tepki ile karşılaşıyoruz"

Hakan Gökmen

Önceki dönemlerdeki fiyatlarla şimdiki fiyatların sektörde uçurum meydana getirdiğini belirten Gökmen, şunları söyledi:

"Sanayi sektöründe doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar nedeniye aleminyumun ve cam sektörü de sürekli zam alıyor. Bu zamları bizimde yansıtmamız gerekiyor. Zammı vatandaşlara yansıtmak istemesek fe bazen elimizde olmayan sebeplerden dolayı bunu yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu durumda halk arasında tepki ile karşılanıyor. Örnek verecek olursak, biz bir eve cam balkon 15 bin TL`ye takıyorsak 10 gün sonra gelen zam yüzünden komşusuna 18 bin deyince sıkıntı yaşıyoruz."

Yaptıkları işin aşamalarından bahseden Gökmen, müşterinin kendilerini aradığını, mekana gidip ölçüleri aldıklarını anlatarak aşamaları şu şekilde anlattı:

“Aldığımız ölçüleri cam şeklinde ölçülendiriyoruz. Bu ölçüleri fabrikaya bildiriyoruz. Fabrika da bu camlar kesiliyor, temperleniyor ve bizim elimize ulaşıyor. Elimize ulaşan camların geri kalan tüm aşamalarını kendi işletmemizde yapıyoruz. Bazalarını kesiyoruz,  tekerlerini takıyoruz, fitilleri, slikonlamadır yani tüm herşeyini hazır hale getirip 1-2 gün işletmede bekletiyoruz. Ondan sonra montaja götürüyoruz. Montaj bittikten sonra slikonların kuruması için müşterilere 2 gün kullanmayın diye belirtiyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha